Social 3 August 2022 14:13 de Advertorial
Cel mai probabil te-ai obișnuit să călătorești cu buletinul fără probleme prin țările din Uniunea Europeană. Dar acum vrei să treci la un alt nivel și te-ai hotărât să faci pasul cel mare: să vizitezi tărâmul unde toate visele se îndeplinesc! Vorbim, desigur, de țara posibilităților - America.

Pentru planificarea unei călătorii în America trebuie să-ți asumi mai multe responsabilități. Iar acest lucru nu trebuie să fie o povară dacă ai toate informațiile la îndemână. Află în rândurile următoare care sunt documentele de care ai nevoie pentru o vacanță în America.

Viza

Pentru a călători pe continentul american, vei avea nevoie de un tip de viză care depinde de scopul călătoriei în sine: viză de turist, pentru studii, în interes de serviciu, în tranzit, pentru schimburi de experiență, de muncă și lista poate continua.

Viza pentru America se procură de la Secția Consulară a Ambasadei SUA cu locația în București.

Pentru a înainta cererea de viză și pentru a fi aprobată, trebuie să treci prin mai multe etape:


  • Plătirea taxa de viză online pe site-ul oficial al ambasadei;


  • Completarea formularul DS-160 (document standard de solicitare a vizei);


  • Programarea la interviu. Autoritățile sugerează că ideal este să te programezi la interviul pentru viză cu cel puțin 3 luni înainte de data plecării în America;


  • Prezentarea la Ambasada SUA la data și ora stabilite pentru interviu. În cadrul interviului, vei avea nevoie să prezinți încă o serie de documente de identificare:


    • Un pașaport care va rămâne valabil cel puțin 6 luni după întoarcerea în România din America;


    • O fotografie tip pașaport care este aceeași pe care ai încărcat-o și în documentul standard de solicitare a vizei;


    • Pagina de confirmare a completării formularului DS-160, cu codul de bare format din 10 cifre, printată;

      Citeste si:
      George Burcea a dat-o de gol pe Andreea Bălan. Ce i-a transmis...
      George Burcea a dat-o de gol...

    • Chitanța doveditoare a plății taxei de viză, cu numărul de chitanță vizibil.




  • Susținerea interviului în limba engleză, cel puțin la nivel conversațional. Dacă nu cunoști limba engleză la nivelul B2, interviul poate fi susținut și în limba română, dar aprobarea cererii de viză poate fi îngreunată.


Nu-ți fie teamă de interviu, întrebările vizează motivul călătoriei în America pentru prevenirea infracțiunilor naționale și internaționale. Desigur, autoritățile îți pot pune și unele întrebări personale pentru a vedea dacă ce spui este adevărat sau nu. La finalul interviului, vei afla dacă solicitarea vizei ți-a fost aprobată sau respinsă, urmând să o primești prin poștă în maxim 3 zile lucrătoare de la susținerea interviului.

Citeste si:
Procesul de aplicare pentru un credit ipotecar: 3 pași de urmat și...
Procesul de aplicare pentru...

Un lucru important de știut atunci când mergi la sediul ambasadei SUA este că ți se va cere să-ți închizi telefonul mobil. De asemenea, vei fi identificat pe baza cărții de identitate și a pașaportului, iar ulterior ți se vor colecta amprentele pentru înregistrarea în baza lor de date. Această procedură se desfășoară complet digital.

Odată ce viza ți-a fost aprobată, poți să-ți planifici restul călătoriei fără griji. Un alt document important este asigurarea de viață cu componenta de călătorie inclusă. Până la urmă, vei zbura pe un continent nou, departe de casă.

Dacă nu te-ai gândit unde vrei să mergi în America, poți alege ca destinație New York pentru o vacanță de neuitat!


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.