Între scumpiri și-au făcut loc și pungile de cumpărături. Acestea și-au dublat prețul, iar o singură plasă costă acum 1,5 lei. Dacă vorbim de pungi de rafie, unele, cele mai ieftine, costă și 3 lei bucata. Fenomenul i-a îndreptat pe oameni înspre sertarul cu pungi de acasă, de unde pot lua săculeții de plastic sau material mai vechi pentru a-i refolosi.

S-a scumpit și punga de cumpărături

Punga de cumpărături nu mai este cel mai ieftin produs din supermarketuri. Acum, cine se aprovizionează des riscă să rămână cu o gaură în buget tocmai din cauza pungilor. Cei chibzuiți sau care țin la mediul înconjurător deschid sertarul cu pungi de acasă înainte de a-și face piața. E o soluție numai bună în astfel de vremuri, când inflația ne pune la pământ.

În teorie, vânzarea pungilor din plastic ar trebui să fie interzisă, iar în comerț să găsim numai produse biodegradabile. În realitate, mai există vânzători care ne oferă pungi de plastic pentru a ne pune alimentele.

Inflația a atins un nivel record. Clasamentul scumpirilor

Scumpirile au atins un record luna trecută, iar inflația a atins un nivel de patru ori mai mare față de anul trecut, când inflația era de 3,9%. Mai clar, puterea de cumpărare a scăzut.

Cifrele arată că 9 din 10 măriri de salariu nu acoperă inflația. Îngrijorătoare este situația pentru cei care nu au avut parte de un plus la salariu anul acesta. Leafa românilor a crescut cu 10%, dar nu acoperă pagubele create de majorări.

„Inflația va continua să crească în lunile următoare. Pentru mulți dintre români, mai ales pentru pensionari și cei care își câștigă salariul minim, va fi o misiune imposibilă să își plătească facturile și să aibă ce pune ceva decent pe masă”, a declarat Adrian Negrescu, analist financiar.

În topul scumpirilor se află gazele, prețul aproape dublându-se în ultimul an. Pe listă urmează uleiul, cartofii, făina și mălaiul. Și pentru combustibil plătim cu aproximativ 40% mai mult comparativ cu anul trecut, iar ouăle, zahărul, peștele și lactatele costă mai mult cu circa 15%.

Citeste si:
Altex oferă clienților toți banii înapoi pe vouchere la toate...
Altex oferă clienților toți...


  • gaze + 89%;

  • ulei +49%;

  • cartofi +42%;

  • făină +33%;

  • mălai +32%;

  • ouă +15%;

  • zahăr +15%;

  • carne +15%;

  • lactate +15%.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.