Social 12 Iulie 2022 11:34 de Clara Vacaru
Expertiza accidentului în urma căruia patru muncitori de la Drumuri, din Iași, au murit în timpul serviciului, loviți de o mașină condusă de o femeie de 39 de ani, arată că șoferița conducea cu o viteză de 148 km/h și avea o alcoolemie de 1,13 la mie.

Avocatul Adrian Cuculis a prezentat datele din raportul polițiștilor.

Adina Iuliana Ghervase spune că nu era ea la volan

Raportul de expertiză de dinamică a accidentului în cazul de la Iași cu patru morți, arată că șoferița avea 148 km/h în oras, în momentul impactului. Alcoolemia era, de asemenea, una foarte mare, de 1.13, scrie ziare.com. Tulburător este faptul că, în una dintre declarațiile sale, șoferița spune că nici măcar nu a fost la locul accidentului, a transmis avocatul Cuculis.

Pe 17 iunie, Adina Ghervase (39 de ani) conducea un autoturism Alfa Romeo şi se deplasa dinspre Păcurari către centrul Iaşiului. Ea a pierdut controlul maşinii într-o curbă, a lovit un colţ de clădire, apoi a intrat în plin într-o autoutilitară care era staţionată pe partea dreaptă. Lângă autoutilitară se aflau mai mulţi angajaţi ai societăţii Citadin, din subordinea primăriei, care făceau nişte lucrări.

Patru dintre aceştia au murit, iar alţi patru au fost răniţi şi au fost duşi la spital.

Conducerea Citadin a precizat că angajaţii societăţii lucrau pe timpul nopţii pentru a nu fi perturbat traficul, în condiţiile în care zona este una foarte aglomerată. Femeia vinovată de accident are doi copii, unul de 13 ani din prima căsătorie şi altul de 4 ani, cu actualul iubit. Cei doi copii au fost luaţi în grijă imediat după accident de către fostul soţ.

Marți, 12 iulie, magistrații au admis cererea de prelungire a arestării în cazul Adinei Ghervase.

“Instanța admite propunerea procurorului de prelungire a arestării preventive. Dispune prelungirea arestării preventive pentru 30 de zile a inculpatei Adina Iuliana Ghervase”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.