Metrorex a decis să instaleze, după 10 ani de discuții și zeci de tragedii la metrou, sistem de protecție pe peron, care constă în porți anti-suicid. Până acum, compania a montat doar două, la stația Berceni, care sunt încă în faza de testare. 

Metrorex testează două porți anti-suicid

Majoritatea peroanelor de la metrou urmează să fie împrejmuite de paravane de sticlă incasabilă și garduri anti-suicid, ca în marile orașe ale lumii. În România se discută de mulți ani despre sisteme de protecție în subteran, iar proiectul pare că se concretizează lent.

La stația Berceni din București au fost montate primele astfel de porți. Pentru moment, nu sunt funcționale, dar arată că ceva în acest sens se face. Pe de altă parte, compania de transport s-ar putea lovi de o altă problemă: lipsa banilor. Sistemul are nevoie de o îngrijire suplimentară...care costă și pe care nu ne-o permitem.

„Acest lucru presupune o mentenanță mai atentă. Evident, costurile, la început, vor fi mai mari, dar pot fi recuperate în timp”, a explicat Cristian Marin, ONG Metroul Ușor.

În ultimii 10 ani, la stațiile de metrou din București au fost înregistrate peste 13 sinucideri și 10 tentative de suicid.

Femeia care a căzut pe șine la stația de metrou Piața Victoriei a murit

Metrorex a anunțat, duminică, în data de 10 iulie, că stația de metrou de la Piața Victoriei 1 trebuie închisă pentru călători și că trenurilor nu pot circula, temporar, după ce o femeie a căzut pe șine. La fața locului s-au deplasat două echipaje SMURD și Detașamentul Special de Salvatori. Pompierii au întrerupt curentul electric la nivelul șinelor pentru a scoate femeia de 59 de ani.

Metrorex informează că astăzi, 10.07.2022, la ora 15:03, în staţia de metrou Piața Victoriei 1, o călătoare a cazut în calea de rulare, pe firul 2, posibilă tentativă de suicid.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Circulația trenurilor a fost reorganizată şi se circulă în sistem pendulă între staţiile Pipera şi Aviatorilor pe firul 2. Echipajul SMURD a sosit imediat la faţa locului şi a intervenit pentru a acorda primul ajutor", precizează Metrorex, în comunicat.

„Intervenim pentru salvarea unei persoane aflate sub garnitura de metrou la stația Piața Victoriei. După întreruperea curentului electric la nivelul șinelor, echipele de salvatori au extras o victimă, 59 ani, aflată în stare de inconștiență.

În acest moment, echipajele SMURD îi acordă primul ajutor. Traficul este restricționat în totalitate pe ambele sensuri, respectiv Berceni și Pipera”, au transmis reprezentanții ISU București.

Deși s-a încercat resuscitarea ei, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Citeste si:
Ziua Porților Deschise la Metrorex. Călătorii vor intra în...
Ziua Porților Deschise la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.