Social 26 Mai 2022 08:56 de Alexandra Chivu
A fost raportată o nouă problemă la metroul din București, joi dimineață, după ce între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției s-a sesizat miros de fum. Reprezentanții Metrorex au transmis că acesta a fost cauzat de deteriorarea unui izolator aflat între șina de alimentare cu energie și calea de rurale. Cele două stații au fost închise temporar de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) până la remedierea incidentului. Trenurile nu au fost blocate și nici călătorii evacuați. Evenimentul vine la două zile după ce, la Piața Romană, au fost degajări mari de fum și a fost activat Planul Roșu. 

Stațiile Tineretului și Eroii Revoluției, închise temporar din cauza unei noi probleme la metrou: miros de fum în tunel

„Astăzi, 26 mai 2022 ora 4.45, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare", au transmis reprezentanţii Metrorex.

Potrivit sursei citate, personalul Metrorex a sesizat ISU conform procedurilor. Ventilația a fost acționată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/stație.

„În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 staţii până la remediere. După verificări, staţiile au redeschise. Menţionăm că nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuaţi. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară la această oră în condiţii normale”, a arătat Metrorex.

Reprezentanții companiei au menționat că siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment.

O garnitură de metrou a luat foc între stațiile Piața Romană și Piața Universității. Planul Roşu, activat

O garnitură de metrou a luat foc între stațiile Piața Romană și Piața Universității, marți dimineață, în urma unui incident care a avut loc în jurul orei 08:40. Un fum dens a cuprins tunelul, pompierii fiind alertați că a avut loc un incendiu. În urma acestuia, circulația metroului a fost oprită pentru aproape o oră și 172 de persoane au fost evacuate.

Conform Metrorex, „călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt care a condus la blocarea trenului în tunel”. Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou a declarat, însă, că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei.

Citeste si:
Ziua Porților Deschise la Metrorex. Călătorii vor intra în...
Ziua Porților Deschise la...

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSP), Raed Arafat, a precizat că 25 de oameni au fost evaluați medical. De asemenea, două au fost transportate la spital pentru îngrijiri amănunțite.

O femeie care se afla în metroul defect a povestit la Antena 3 că s-a panicat din cauza fumului dens. „Unde eram în vagon era fum, atât am văzut. În spate nu am văzut. Ne-am dat seama de momentul de panică după ce ne-au scos. Era fum mult, mi s-au înmuiat picioarele. Cam 10-20 de minute a durat până am ieşit de acolo”, a povestit femeia.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.