Metrorex a anunțat că organizează Ziua Porților Deschise cu ocazia a 43 de ani de la înființarea metroului din Capitală. Călătorii vor avea ocazia să intre în Dispeceratul Central, încăperea de unde se coordonează circulaţia trenurilor.

Ziua Porților Deschise la Metrorex

Metrorex organizează vineri, 18 noiembrie, Ziua Porților Deschise la metrou. Evenimentul marchează împlinirea a 43 de ani de la înființarea metroului din București.

„In intervalul orar 10:00-14:00, in statia de metrou Piata Unirii 1, calatorii sunt asteptati sa descopere cum functioneaza “inima metroului”, Dispeceratul Central*, se arată în comunicatul de presă.

Dispeceratul Central este locul de unde sunt coordonate metrourile. Acesta se află la vestibul, lângă Casieria Specială Elevi-Studenţi. Cei care vor participa la “Ziua Porților Deschise” vor avea parte de un tur ghidat la Dispeceratul Central și nu doar.

„Persoanele care doresc sa participe la “Ziua Portilor Deschise” vor beneficia de un tur ghidat in locul de unde se coordoneaza atat circulatia trenurilor de metrou, cat si activitatile adiacente, inclusiv lucrarile din timpul noptii.”, se mai menționează în comunicat

Persoanele care au peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza buletinului de identitate. Din motive de securitate, în dispecerat vor intra grupuri de 10-15 de persoane, fără bagaje voluminoase sau obiecte interzise. Copiii obligatoriu trebuie să fie însoțiți de adulţi.

43 de ani de la înființarea Metrorex

În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulaţie pe cei 8,1 kilometri ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 staţii (Semănătoarea, Grozăveşti, Eroilor, Izvor, Piaţa Unirii, Timpuri Noi) şi un depou.

În prezent, lungimea reţelei de metrou din Capitală se întinde pe 78 de kilometri. Aceasta cuprinde 63 de staţii cu 190 de căi de acces şi 6 depouri.
Astazi, lungimea retelei de metrou a municipiului Bucuresti se intinde pe 78 km cale dubla, distribuiti pe 5 magistrale, 63 de statii cu 190 de cai de acces si 6 depouri. Metrourile bucureștene transportă zilnic sute de mii de călători, fiind o soluție rapidă, sigură și ecologică.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.