Social 5 Iulie 2022 09:41 de Clara Vacaru
Tatăl româncei care a murit în Egipt după ce a fost atacată de un rechin spune că a aflat de la televizor despre tragedie. Roxana avea 44 de ani și adora să plece în vacanțe, iar în Hurgada se afla pentru a treia oară.

Roxana lucra la Direcția de Finanțe, din Suceava. Avea 44 de ani și era în vacanță în Egipt de două săptămâni, având bilet de întoarcere în România pe 4 iunie.

Tatăl româncei ucise de rechin în Hurgada a aflat de la tv despre tragedie

Adora să facă scufundări, să înoate și mergea foarte des în vacanțe, aceasta fiind cea mai mare pasiune a ei. În ziua în care a fost ucisă de rechin, tatăl femeii a aflat despre cumplita tragedie de la televizor, dar nu s-a gândit nicio clipă că victima este chiar fiica lui.

”Primul semnal l-a dat televiziunea, poate că a dat și mai repede, dar noi am văzut la ora 15 pe postul Realitatea, și-a fost primul semn de întrebare, pentru că și informația era incompletă, era sumară.

După o oră a venit cu informația că e o doamnă de 40 de ani. Roxana avea 44 împliniți pe 17 iunie, și la ora 17 a sunat la ușă poliția să ceară informații privind aparținătorii, și bineînțeles că i-am dat adresa noastră care coincidea cu domiciliul ei, număr de contact, telefonul și zice să aveți telefonul lângă dumneavoastră, că o să vă sune nu știu, ori ambasada ori consulatul și într-adevăr n-a trecut 20 de minute și mi-a sunat consulul Alin Gabriel, Dumnezeua să-i dea sănătate, cât s-a ocupat și se ocupă văd în continuare, cel puțin promisiunile după discuția de astăzi, ne ușurează cumva. (...) Certificarea a fost în momentul când consulul a luat legătura și a confirmat că este fata noastră și că este la spital, dar nu mai e în viață. Să pic de pe scaun, stăteam la masă și vorbeam la telefon. Soția a avut o presimțire rea de cum a văzut informația pe TV, lucru care s-a confirmat”, a povestit tatăl femeii, cu ochii în lacrimi.

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

Roxana era pentru a treia oară în Hurgada și se simțea aici ca acasă.

Călătoriile, într-adevăr, dacă nu și-a găsit jumătatea, ieșirea ei era în turism și s-a dus. A văzut și China, a văzut și Asia de Sud-Est, Europa toată. Și Rusia, înainte de problemele care sunt acolo. I-am zis eu că fusesem din anii 80, când erau lucrurile cât de cât normale, și i-am zis domnule, du-te și vezi un Petersburg, Sankt-Petersburg, care merită văzut. Și Moscova chiar. Kievul, că atunci erau toate la un loc...

Al treilea an mergea la Hurgada, era familială, era ca acasă și sportul ei preferat. De la 4 ani am dat-o la bazinul de înot și a îndrăgit sportul ăsta, iar iarna patinajul. Astea erau sporturile ei preferate.

Ultima dată am vorbit miercuri sau joi cu telefoanele care le avem, nu performante, așa, dar am putut vorbi. Zic, indiferent cât costă. În rest, dacă apărea situații deosebite avem o vecină, și pe Whatsapp sau pe așa ... comunica”, a mai spus părintele îndurerat.

Citeste si:
Cătălin Botezatu aproape a fost mușcat de un rechin. Vacanța i s-ar...
Cătălin Botezatu aproape a...

Roxana lucra la ANAF Suceava

Femeia de 44 de ani își terminase studiile în București și a decis să se întoarcă acasă, la Suceava, unde s-a angajat la ANAF.

„Roxana, de-a lungul vieții, ne-a făcut numai cinste, începând cu școala primară, liceu de profil economic, după care a urmat același profil, Facultatea de Științe Economice din București și a terminat-o în 2002, a terminat toate studiile, inclusiv două masterate, Resurse Umane și Contabilitate, după care a fost asistentă preparator la SNSPA, după care fiind probleme cu salariu mic nu putea face față Bucureștiului și în 2008, după șase ani, a venit acasă la Suceava în urma unui concurs organizat de ANAF Suceava și de atunci figura la Executare silită în cadrul ANAF Suceava, până în momentul de acum.

Citeste si:
VIDEO Cel puţin 35 de persoane au decedat într-o biserică din Egipt...
VIDEO Cel puţin 35 de...

Soarta fiecăruia e undeva sus, nu a fost căsătorită niciodată, ceea ce ne-a marcat și pe noi, poate că pretențiile au fost prea mari sau așa a fost scris în ceruri. Însă situația actuală și felul cum și-a găsit sfârșitul este ceva la care nu ne așteptam, mai ales că era foarte grijulie. Și profesia a învățat-o să respecte legislația și instrucțiunile din domeniul de activitate. Uneori căuta să nu greșească în niciun fel, era un om spre perfecționism. Așa a fost educată din familie, așa am fost și noi ca părinți. Toată viața ei s-a comportat în felul acesta.

Era a treia oară în Egipt, era locația cunoscută, de aceea nici nu a refuzat-o pe doamna de la agenția de turism. Mai avea un singur loc pentru a-și completa locul. Pe de o parte, s-a bucurat știind locul, calitatea serviciilor, în schimb problema cu rechinii nu prea aveam referințe. Ea dacă făcea ieșiri făcea cu instructorul, cunoștea regulamentul de înot. Înotul era sportul ei preferat vara, iarna patinajul” , a mai spus bărbatul, potrivit ziare.com.

Citeste si:
Violențe în Fâșia Gaza: 24 de morți, inclusiv șase copii. Egiptul...
Violențe în Fâșia Gaza: 24 de...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.