Un cioban a murit, duminică noapte, în masivul Parâng, în Gorj, după ce a fost lovit de fulger. Alături au fost găsite moarte peste 100 de oi, au transmis echipajele de la Salvamont Gorj. 

Gorj: Un cioban a murit lovit de fulger, alături de oile sale

În zonă a plouat puternic, iar precipitațiile au fost însoțite de descărcări electrice. Dispariția ciobanului a fost semnalată la 112 și zeci de salvamontiști din Gorj și Hunedoara l-au căutat, inclusiv cu un câine de la Salvamont. Persoana dispărută a fost găsită decedată lovită de fulger împreună cu peste 100 de oi. Salvamontiștii au coborât trupul neînsuflețit de pe munte și îl vor preda celor de la Institutul de Medicină Legală (IML) Gorj.

„Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea unei persoane anunțată ca dispărută în masivul Parâng, zona Piatra Argelelor. Astăzi în zona au fost ploi foarte puternice cu descărcări electrice. Participă 8 salvamontiști gorjeni si cu un caine de cautare Salvamont și , ca resursă de sprijin, doi salvamontiști cadrul serviciului Salvamont Petroşani au început căutări din partea de Nord a vârful Reciu", au transmis reprezentanţii Salvamont într-un comunicat transmis seara trecută.

„Update. Persoana dispărută a fost gasita decedata lovita de fulger împreună cu peste 100 de oi. Salvamontiștii vor cobori trupul neînsuflețit de pe munte și îl vor preda IML Gorj. Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea unei persoane anunțată ca dispărută în masivul Parâng, zona Piatra Argelelor.

Astăzi în zona au fost ploi foarte puternice cu descărcări electrice. Participa 8 salvamontiști gorjeni si cu un caine de cautare Salvamont și , ca resursă de sprijin, doi salvamontiști cadrul serviciului Salvamont Petrosani au început căutări din partea de Nord a vârful Reciu”, au mai anunțat autoritățile.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 19 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:

Citeste si:
Peste 540 de replici ale celor două cutremure din Gorj, patru doar...
Peste 540 de replici ale...
  • 2 apeluri pentru Salvamont Sinaia,
  • 2 apeluri pentru Salvamont Argeș,
  • 1 apel pentru Salvamont Neamț,
  • 1 apel pentru Salvamont Sibiu,
  • 1 apel pentru Salvamont Cluj,
  • 1 apel pentru Salvamont Municipiul Brașov,
  • 1 apel pentru Salvamont Brezoi,
  • 1 apel pentru Salvamont Vrancea,
  • 1 apel pentru Salvamont Judetul Brașov,
  • 1 apel pentru Salvamont Borșa,
  • 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin,
  • 1 apel pentru Salvamont Gorj,
  • 1 apel pentru Salvamont Petroșani,
  • 1 apel pentru Salvamont Bușteni,
  • 2 apeluri pentru Județul Gorj,
  • 1 apel pentru județul Maramureș.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 19 persoane, dintre acestea 13 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.
S-au mai primit 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Citeste si:
Actorul Christian Oliver și fiicele sale au murit. A avut loc un...
Actorul Christian Oliver și...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.