Autoritățile de la Paris au decis ca Prințul Paul al României să rămână în arest, în Franța, până la mijlocul lunii septembrie. Acesta a fost prin la sfârșitul lunii iunie pe o stradă din capitala franceză.

Prințul Paul va rămâne în arest, în Franța

Purtatorul de cuvânt al Procurorului General din Paris, Maxime Doliveux, a transmis că examinarea mandatului european de arestare a Prințului Paul de România a fost amânată pentru data de 14 septembrie 2022.

Prințul Paul de România a fost prins pe data de 27 iunie 2022 pe o stradă din Paris, în timp ce se afla la o cafenea. Prințul a fugit din România pentru a scăpa de condamnarea la închisoare din dosarul Ferma Regală Băneasa. Acesta a fost depistat în Arondismentul 9 din Paris, unde, timp de mai bine de o lună vizita o zonă de cafenele. Prințul venea singur și purta mereu o mască de protecție.

Surse din poliție spun că oficialul petrecea foarte mult timp pe telefon când venea la cafenea, cel mai probabil comunica cu cineva pe rețele de mesagerie. În momentul arestării, Prințul Paul nu a opus rezistență și a prezentat un pașaport britanic.

Retail jobs

Prințul Paul, condamnat la închisoare în dosarul Ferma regală Băneasa

În data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 pe numele Prințului Paul-Philippe al României, care a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Acum, autoritățile din România au început procedurile pentru a solicita Franței predarea prințului. Cel mai probabil, prințul României va fi adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

În dosarul Fermei Băneasa, Prințul Paul este învinuit de săvârșirea infracțiunilor comise în perioada anilor 2006-2013, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Citeste si:
Printul Paul si Remus Truica raman in arest la domiciliu
Curtea de Apel Brasov a...

Înalta Curte a decis la data de 17 decembrie 2020 confiscarea terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov în valoare de 145 de milioane de euro. Alături de cei doi oameni de afaceri israelieni, au mai fost condamnate și alte persoane, printre care Remus Truică, prințul Paul, Nela Ignatenko și jurnalistul Dan Andronic.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.