Prințul Paul-Philippe al României a fost eliberat din închisoarea din Paris, după ce a stat închis timp de trei luni. Acesta a fost judecat în România pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu.

Prințul Paul-Philippe al României a fost eliberat din închisoare

Potrivit deciziei unui judecător al Curții de Apel din Paris, prințul Paul-Philippe al României a fost eliberat după 3 luni din închisoarea din Paris. Acesta va fi cercetat sub control judiciar.

Paul Al României a fugit din România după ce a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Acesta era cercetat în dosarul Ferma Regală Băneasa. În referatul DNA se arată că "prin probele administrate s-a dovedit cum Ferma Regală Băneasa nu a aparținut niciodată în mod legal regelui Carol al II–lea al României. Astfel, cele două adevăruri au fost deplin cunoscute de către acesta și așa cum vom arăta în cele ce urmează, au fost deplin cunoscute și de membrii grupului infracțional organizat, care s-au asociat și sprijinit acțiunile, prin care au obținut ilegal un imobil proprietatea statului român".

Paul al României nu este recunoscut ca membru al Casei Regale a României

Prințul a fost arestat în Franța, la Paris, la sfârșitul lunii iunie al acestui an. Acesta nu a opus rezistență în momentul arestării. După arestarea prințului, autoritățile din România au început procedurile pentru a solicita Franței predarea prințului pentru a-și ispăși pedeapsa. Însă se pare că autoritățile franceze aveau alte planuri. Autoritățile de la Paris au decis ca Prințul Paul al României să rămână în arest, în Franța, până la mijlocul lunii septembrie. Acesta a petrecut trei luni de închisoare la Paris până a fi eliberat.

Paul-Philippe al României sau Paul al României este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, nepot al regelui Carol al II-lea al României. Acesta nu este recunoscut ca membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen și nici al Casei Regale a României. Prințul paul are un fiu, Carol Ferdinand, botezat după numele strămoșilor lui, regii României Ferdinand I și Carol al II-lea.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2022 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.