Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) anunță că, sâmbătă, 25 iunie, se va organiza un târg de adopție a câinilor în București. Patrupezii sunt în așteptarea noilor săi stăpâni pentru a merge acasă.

Târg de adopție a câinilor la București

Târgul de adopție se va desfășura în intervalul orar 11:00 – 14:00 pe esplanada Veranda Mall din Sectorul 2 al Capitalei, în spațiul exterior al centrului comercial situat în zona Obor.

Toți câinii care vor putea fi adoptați sunt microcipați, vaccinați, deparazitați, iar câinii adulți sunt și sterilizați. Persoanele care vor veni la târg și își vor lua acasă cu ei un patruped vor primi din partea Animax, partenerul evenimentului, un kit cu produse de bază pentru prietenul lor blănos: hrană, bol pentru apă, jucării.

În anul 2021, în cele trei adăposturi administrate de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor în zona Bucureștiului au fost aduși peste 2800 de câini, dintre care 72% au fost adoptați, având fericita ocazie să ajungă într-un cămin de oameni iubitori.

Adopțiile sunt din ce în ce mai încurajate pentru că fiecare animal este un suflet și are dreptul la o familie și la un trai decent. Unele persoane preferă să scoată din buzunare mii de euro pentru anumite rase de câini, în timp ce mii de alte suflete își așteaptă stăpânii în adăposturile pentru animale.

Doi din zece români au adoptat animale de companie în timpul pandemiei

Câinele este cel mai comun animal de companie deţinut la nivelul gospodăriilor din mediul urban şi rural, datele arătând că 73% dintre posesorii de animale de companie au câine. Românii vor să adopte animale de companie (57%), mai degrabă decât să le cumpere (43%).

Cele mai importante lucruri pe care orice iubitor de câini ar trebui să le știe

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului și de aceea avem tendința să credem că știm absolut totul despre ei, dar nu este deloc așa.

Citeste si:
Visul unei fetite de 5 ani, inainte de a se opera la inima: sa se...
Visul unei fetite de 5 ani,...

Mereu se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele. Și chiar așa este! În ochii câinelui tău tu ești liderul, ești exemplul, ești întreaga lui viață. Câinele își va proteja stăpânul în orice situație, chiar și cu prețul properiei sale vieți.

Aceștia simt foarte bine emoțiile oamenilor. Când oamenii sunt triști, veseli, enervați, obosiți. În funcție de stările persoanei, patrupezii își vor stabili acțiunile prin care îi vor face pe oameni să se descarce de emoțiile negative și să le ușureze suferința.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.