60% dintre români au un animal de companie, iar 20% spun că deţin animalele de companie de cel puţin doi ani, se arată într-un studiu Reveal Marketing Research.

Potrivit documentului citat, câinele este cel mai comun animal de companie deţinut la nivelul gospodăriilor din mediul urban şi rural, datele arătând că 73% dintre posesorii de animale de companie au câine, în vreme ce 57% au pisici. Topul celor mai populare animale de companie este completat de păsări papagali/canari (9%), peşti (7%), broască ţestoasă şi hamster/ cobai/ porcuşor de Guineea (3%).

Studiul analizează şi locurile din care românii cumpără hrană pentru animalele de companie. Majoritatea preferă hypermarketurile/supermarketurile (78%) şi magazinele specializate (55%), urmate de veterinar (20%) şi de achiziţia online (15%).

Se observă o preocupare mai mare a persoanelor din mediul urban în ceea ce priveşte îngrijirea animalelor de companie pe care le deţin, întrucât 64% dintre acestea cumpără hrană de la magazinele specializate, care comercializează inclusiv produse premium. Acest lucru se poate datora puterii de cumpărare mai ridicate în zona urbană, cât şi unei prezenţe şi diversităţi mai mari a serviciilor, magazinelor specializate şi a cabinetelor veterinare.

Românii, mai deschiși spre a adopta animale, decât de a cumpăra

Ce fac românii cu animalele de companie atunci când pleacă de acasă cu toată familia? Majoritatea găsesc soluţii la familie sau prieteni (63%) sau le lasă în casă şi roagă pe cineva să treacă să le dea mâncare (36%). De asemenea, o altă soluţie pentru care românii declară că optează este cazarea într-un hotel special pentru ei animale (6%).

Citeste si:
MAE a cerut clarificări autorităților britanice privind controalele...
MAE a cerut clarificări...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Românii vor să adopte animale de companie (57%), mai degrabă decât să le cumpere (43%). Studiul a fost realizat în perioada 16 iulie - 22 august 2021, prin metoda CAWI (computer assisted web interview), pe un eşantion reprezentativ de 1.007 de respondenţi. Marja de eroare este de +/-3%, iar nivelul de încredere, de 95%, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.