Solistițul de vară 2022. Tradiții cunoscute în această zi
Solsițiul de vară este celebrat în fiecare an pe data de 21 iunie. Solsițiul de vară mai este cunoscut și sub numele de Ziua Soarelui. Această zi este legată de multe tradiții și obiceiuri.
Solstițiul de vară are legătură și cu sărbătoarea Sânzienelor, care este celebrată pe data de 24 iunie. În folclorul românesc, Sânzienele sunt niște zâne bune care se pot transforma în vrăjitoare dacă lumea nu le respectă sărbătoarea cum trebuie. Tot în timpul solstițiului de vară se spune că se pot realiza magii puternice, care pot aduce schimbări majore în dragoste și la bani.
Energia Solstițiului de vară este cunoscută ca energia pasiunii, dar și a belșugului. Oamenii care cred în astfel de magii își pun o dorință în această perioadă. Totodată, solstițiul de vară este văzut ca un nou început, iar în diverse țări se organizează petreceri și sărbători pentru a sărbători acest eveniment.
Solstițiul de vară în diverse culturi
Solstițiul de vară este celebrat prin mai multe ritualuri în majoritatea culturilor. În mai multe țări această sărbătoare este văzută ca fiind un moment al purificării, al unui nou început, dar există și ideea că acum spiritele pământului pot merge nestingherite.
În China antică, solstițiul de vară era o sărbătoare a feminității. Acest moment era asociat cu energiile feminine și era o ocazie bună pentru a se celebra pământul, iar solstițiul de iarnă era asemănat cu energiile masculine.
În trecut în Franța, solistițiul de vară era asociat cu sărbătoarea fertilității, iar localnicii făceau diverse ritualuri pentru a-i aduce omagii soarelui. Aceștia dansau și țineau un post specific.
Ce reprezintă solstițiul de vară
Solstițiul de vară nu este altceva decât cea mai lungă zi din an, lucru care este explicat și de numele fenomenului. Aceasta înseamnă „soarele stă”. Această zi marchează alinierea perfectă a axei Pământului pe direcția Soarelui.
După cea mai lungă zi din an, aceasta începe să scadă, iar durata nopții începe să crească până pe data de 21 decembrie, atunci când are loc solstițiul de iarnă, fiind marcată cea mai scurtă zi din an.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Deutsche Bank avertizează că un val de credite neplătite în Statele Unite şi...
Sursa: futurebanking.ro
-
Câte calorii are vinul? Când și în ce cantitate este sănătos să îl bem?
Sursa: kudika.ro
-
Costică Mișaca, Taco Bell: Bucătăria mexicană e nouă pentru România, dar...
Sursa: retail.ro
-
Ucraina intensifică acțiunile ofensive lângă Bahmut
Sursa: wall-street.ro