Pasajul Unirii din Capitală va fi închis până în toamnă pentru lucrări de reabilitare. Primăria Sectorului 4 anunță că Brigada Rutieră propune rute ocolitoare pasajului pentru a evita aglomerația și cozile infernale.

Rute alternative pentru circulația în zona Pasajului Unirii din București

Din cauza închiderii pasajului de la Unirii pentru lucrările de reabilitare, circulația rutieră va fi reorganizată astfel încât să nu se formeze aglomerație și cozi interminabile. Șoferii care până acum traversau intersecţia Unirii prin pasajul subteran, vor fi nevoiți să circule pe deasupra acestuia.

În urma expertizelor, pasajul a fost încadrat în clasa IV a stării tehnice - nesatisfăcător. De altfel, pasajul prezintă probleme grave la structura de rezistență și astfel pune în pericol viața conducătorilor auto și pasagerilor care traversează pasajul. Din 19 iunie și până în luna septembrie, pasajul va fi închis circulației.

Brigada Rutieră a creat rute ocolitoare pasajului pentru un o circulație eficientă și pentru a scuti șoferii de nervi și timp pierdut în trafic.

„Mai sunt trei zile până la închiderea circulaţiei rutiere în Pasajul Unirii, în vederea începerii lucrărilor de punere în siguranţă a acestui obiectiv, încadrat, în urma expertizelor, în clasa stării tehnice IV – nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă, precum şi o stare generală avansată de degradare. Astfel, începând de duminică, 19 iunie a.c. şi până în luna septembrie, interval în care nu se va mai putea circula prin pasaj, Brigada Rutieră va institui rute alternative, pentru a veni în sprijinul tuturor celor care tranzitau această zonă”, informează primăria.

Citeste si:
Trafic restricționat în București cu ocazia Zilei Aviației
Trafic restricționat în...

Care sunt rutele alternative propuse de autorități

Rutele ocolitoare recomandate de Brigada Rutieră pentru traficul rutier:

– Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărăşeşti – Bd Mircea Vodă – Bd. Corneliu Coposu – Bd. I.C. Brătianu;
– Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărăşeşti – Bd Mircea Vodă – Bd. Hristov Botev – Bd. Carol I -Piaţa Universităţii;
– Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir;
– Str. Buzeşti – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenţei – Bd. Libertăţii.

Brigada Rutieră anunță că va monitoriza atent întreaga zonă pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii decente şi pentru a fi evitate ambuteiajele,.

Citeste si:
Sistemul de semnalizare de la Pasajul Unirii, cel mai performant...
Sistemul de semnalizare de la...

„Totodată, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească traseele alternative recomandate, să respecte cu stricteţe semnalizarea rutieră temporară instituită în zona lucrărilor şi semnalele agenţilor de poliţie rutieră”, menţionează sursa citată.

Pasajul Unirii din Capitală va fi închis pe timpul verii din cauza lucrărilor

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că Pasajul Unirii din Capitală va fi închis circulației rutiere începând în jurul datei de 20 iunie și până la 1 septembrie din cauza lucrărilor de reabilitare.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, Pasajul Unirii a fost construit în anii 1986-1987. În anul 2017, în urma unei expertize tehnice s-a constatat faptul că pasajul rutier subteran din Capitală este într-o stare avansată de degradare.

Citeste si:
Mașinile de mare tonaj nu vor mai circula prin Piața Unirii din...
Mașinile de mare tonaj nu vor...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2022 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.