Comisia Tehnica de Circulație din cadrul PMB a realizat o expertiză a planșeului în urma căreia a decis ca mașinile de mare tonaj să nu mai circule prin Piața Unirii din București. Comisia Tehnică a depistat probleme care pun în pericol securitatea șoferilor și care poate duce la surparea drumului.

Vehiculele de mare tonaj nu mai au voie să circule prin Piața Unirii din București

În cadrul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, Sectorul 4 al Municipiului București a obținut, joi, aprobarea pentru restricționarea circulației vehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, în zona Pieței Unirii.

După ce se va aproba Planul de Sistematizare și după montarea indicatoarelor, în maximum 60 de zile, circulația acestor autivehicule va fi strict interzis.

Miercuri, 18 ianuarie, circulația rutieră din zona Pieței Unirii a fost restricționată la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, dar și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu. Acest lucru a fost posibil după ce au fost evidențiate mai multe tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planșeului Unirii și a pasajului rutier Unirii și posibilitatea unui pericol de surpare.

Situația este una alarmantă, iar ultimele expertize tehnice care au fost efectuate anul trecut încadrează planșeul Unirii și pasajul rutier Unirii în starea tehnică IV- nesatisfăcător. Din această cauză, Sectorul 4 al Municipiului București a cerut Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București să restricționeze circulația rutieră în zona Pieței Unirii a vehiculelor care au o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, excepția fiind acordată doar mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.