Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că Pasajul Unirii din Capitală va fi închis circulației rutiere începând în jurul datei de 20 iunie și până la 1 septembrie din cauza lucrărilor de reabilitare.

Pasajul Unirii din București va fi închis în această vară

Băluță a anunțat că lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie și plănuiesc să le finiseze până la data de 1 septembrie anul curent.

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

Băluță a menționat că pasajul va fi închis complet cât timp vor merge lucrările de reabilitare, iar pe alte artere nu vor exista restricții rutiere.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, Pasajul Unirii a fost construit în anii 1986-1987. În anul 2017, în urma unei expertize tehnice s-a constatat faptul că pasajul rutier subteran din Capitală este într-o stare avansată de degradare și nu este destul de rigid la partea cu rezistenţa, acest lucru fiind îngrijorător pentru oamenii care circulă zilnic prin pasaj. Autoritățile au decis că nu vor să pună în pericol viața oamenilor și au decis să recurgă la lucrările de reabilitare în regim de urgență. La începutul anului 2022, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul din zona centrală a Capitalei a trecut în administrarea Sectorului 4.

Retail jobs

A fost stabilit gradul 4 din 5 pentru nivelul de risc

Primarul Sectorului 4 a menționat că urmează să fie realizată și expertiza pentru situația planșeului, acesta fiind într-o stare avansată de degradare. În anul 2017, nivelul de risc al planșeului a fost stabilit la gradul 4 din 5, lucru care permite ca circulația rutieră prin pasaj să fie posibilă. Însă în această perioadă are loc o nouă expertiză, iar dacă se va stabili că s-a ajuns la gradul 5, pasajul poate fi închis pe o perioadă lungă.

Pentru a reabilita sau a reface planșeul, urmează să se realizeze un studiu de fezabilitate și o propunere tehnică, procedură ce va dura în jur de aproximativ 12-18 luni.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, oferit garanții că în momentul de față nu există niciun pericol sau risc de prăbușire a planșeului, iar circulația prin Pasajul Unirii este sigură. Acesta a menționat că dacă sună îngrijorător, diferența dintre gradul 4 și gradul 5 de risc este una foarte mare.

Citeste si:
În ce stadiu se află lucrările la Pasajului Unirii
În ce stadiu se află...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.