Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în urma scumpirii combustibilului, autoritățile sunt nevoite să intervină. După ce problemele cu scumpirile de la gaze și de la energie s-au ameliorat, românii s-au ciocnit de scumpirile la carburanți chiar dacă barilul nu s-a scumpit.

Marcel Ciolacu, despre scumpirile la carburanți

Liderul PSD spune că românii trec printr-o perioadă grea acum. După ce s-a rezolvat problema scumpirilor la gaze și electricitate, a apărut problema scumpirii carburanților. Ciolacu spune că aceste majorări de prețuri sunt anormal în condițiile în care barilul nu s-a scumpit. Autoritățile se văd nevoite să intervină.

„În acest moment, trebuie să recunoaștem că trecem printr-o perioadă complicată. Am scăpat de scumpirile de la gaze și de la energie și necesitatea noastră să ne încălzim pe perioada iernii și ne-am trezit cu niște scumpiri anormale, din punctul meu de vedere, ținând cont de faptul că barilul nu s-a scumpit, scumpiri anormale la carburanți. Și va trebui să intervenim pe acest segment”, spune Marcel Ciolacu.

Oficialul susține că autoritățile adună „toate informările și informațiile necesare pentru a lua o decizie”.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”

„Să avem o decizie privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”, a spus premierul.

Proteste în România din cauza prețului la carburanți

Șoferii din România au lansat o inițiativă de a organiza proteste contra scumpirii carburanților. Conducătorii auto nu mai suportă majorările de prețuri și spun că acest lucru o să îi aducă la sapă de lemn. Evenimentul este planificat pentru joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

"E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru”, îndeamnă organizatorii protestului.

În Târgu Jiu, Botoșani și Ploiești, șoferii au blocat benzinăriile în semn de protest față de prețurile tot mai mari la benzină și motorină.

Prețurile carburanților au crescut doar săptămâna trecută de cinci-șase ori și vorbim de un plus de aproximativ 20 de bani. Scumpirile vin pe fondul evoluției barilului de petrol, mai ales după noile sancțiuni impuse Rusiei de Uniunea Europeană, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.