Un număr de 170 de infracțiuni prevăzute de legislația pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri au fost constatate, începând de vineri. Au fost verificate peste 960 de persoane, iar 82 de șoferi au ieșit pozitiv la consumul de substanțe interzise, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog. De asemenea, aceasta a menționat că, faţă de perioada similară a anului trecut, la nivel naţional, numărul infracţiunilor constatate a scăzut cu aproximativ 4%, fiind în scădere inclusiv numărul de infracţiuni comise cu violenţă.

170 de infracțiuni privind traficul și consumul ilicit de droguri, arată bilanțul MAI pentru weekendul de Rusalii

„Începând de vineri, ca urmare a dispoziţiei Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, peste 24.300 de angajaţi ai MAI au fost zilnic la datorie. Fie că i-aţi văzut pe principalele artere rutiere, pe traseele montane, pe litoral, în punctele de trecere a frontierei sau în diferite intervenţii şi acţiuni în teren, colegii noştri - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, paramedici sau pompieri - au avut ca principale misiuni prevenirea faptelor ilegale şi a incidentelor grave, protejarea cetăţenilor şi acordarea de sprijin şi asistenţă de fiecare dată când a fost nevoie. De asemenea, ministrul Lucian Bode a dispus să fie intensificate eforturile de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri", a afirmat Dajbog.

Peste 4.800 de angajați MAI au desfășurat zilnic acțiuni de prevenire și combatere a traficului și consumului de droguri în zonele aglomerate, în locurile de desfășurare a unor evenimente publice, în zone de agrement, în baruri și cluburi ori în alte zone cu risc crescut de consum de droguri, cât și în trafic, atât pe timpul zilei, cât și în noaptea.

„Au fost efectuate acţiuni în peste 1.400 de zone de interes. S-au constatat aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute de legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Peste 960 de persoane au fost verificate cu dispozitive care semnalează consumul de droguri. 82 de conducători auto au ieşit pozitiv la consum de substanţe interzise", a precizat Dajbog.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Totodată, 2.053 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, din cauza consumului de substanţe interzise, de alcool, pentru depăşirea vitezei sau pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere şi au fost retrase 865 de certificate de înmatriculare.

Conform MAI, intervenţiile personalului din cadrul IGSU au fost cu 22 % mai multe decât anul trecut, dar „timpul de intervenţie s-a înscris în media unei zile normale, datorită suplimentării efectivelor".

Au fost emise 60 de mesaje RO-Alert

Angajații MAI au intervenit și pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteo severe care au afectat 14 localități din 13 județe, fiind emise 60 de mesaje RO-Alert. Dajbog a completat că fiecare situație de risc a fost atent monitorizată prin Centrul Național de Conducere Intergrată al Ministerului Afacerilor Interne și s-a asigurat informarea factorilor de decizie pentru luarea rapidă a măsurilor de intervenție.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

„Rămâne mobilizat un dispozitiv de siguranţă publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă similar cu cel din ultimele zile, o atenţie deosebită fiind acordată traseelor rutiere cu risc crescut de accidente sau de producere a unor ambuteiaje", a mai transmis, luni, Monica Dajbog.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2022 - 07 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.