O delegaţie parlamentară în frunte cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, va efectua o vizită oficială timp de două zile în Republica Moldova. Inițiativa vizitei delegației române aparține preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Marcel Ciolacu vine în Republica Moldova

Potrivit unui memorandum intern al Camerei Deputaţilor s-a anunțat că vizita are drept scop reciprocitatea ca urmare a vizitei în România, în 2021, a preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova împreună cu o delegaţie parlamentară. Această acțiune mai are ca scop continuarea şi intensificarea relațiilor dintre România şi Republica Moldova, permiţând punerea în valoare în acest sens a instrumentelor pe care le oferă diplomaţia parlamentară.

În cadrul vizitei de la Chișinău, Marcel Ciolacu urmează să se întâlnească cu preşedintele şi cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu şi Natalia Gavriliţă.

Din delegaţie română care va veni în Republica Moldova fac parte vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu (PSD), vicepreşedintele Grupului Pro-America, Ana-Maria Cătăuţă (PSD), care este şi preşedinte al Comisiei comune a Camerei şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, preşedintele Comisiei pentru învăţământ de la Camera Deputaţilor, Natalia Intotero (PSD), vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă, Andi Cristea (PSD), precum şi Eugen Constantin - director la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor şi Liviu Şova, consilier.

Din partea Senatului vor fi prezenți preşedintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlăţean (PSD), şi preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr (PSD). Marcel Ciolacu urmează să se întoarcă în ţară luni seara, iar ceilalţi parlamentari din delegaţia română în dimineaţa zilei de marţi.

Maia Sandu, despre Unirea cu România: „Acest lucru se va întâmpla când...”

În cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit despre o posibilă unire a țării cu România. Șeful statului a dat de înțele că nu ar fi contra unui asemenea pas pentru viitorul țării pe care o conduce, însă nu depinde totul de ea și nu este de ajuns doar acordul ei.

Citeste si:
Resturile unei rachete au căzut în R. Moldova, aproape de granița...
Resturile unei rachete au...

„Unirea este un lucru pe care îl pot decide cetăţenii”, a declarat liderul de la Chișinău.

Sandu a afirmat că Moldova este un stat democratic și astfel de decizii sunt luate de cetățeni prin vot.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.