Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Unirea cu România va fi posibilă doar dacă cetățenii moldoveni își vor dori acest lucru.

Va fi sau nu unirea Republicii Moldova cu România

În cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit despre o posibilă unire a țării cu România. Șeful statului a dat de înțele că nu ar fi contra unui asemenea pas pentru viitorul țării pe care o conduce, însă nu depinde totul de ea și nu este de ajuns doar acordul ei.

„Unirea este un lucru pe care îl pot decide cetăţenii”, a declarat liderul de la Chișinău.

Sandu a afirmat că Moldova este un stat democratic și astfel de decizii sunt luate de cetățeni prin vot. Dacă populația își va dori foarte mult acest lucru, acesta va avea loc. Momentan însă, președintele spune că oamenii nu au manifestat un interes sporit față de acest subiect și respectiv nu s-a pus la vot.

„Noi suntem o ţară democratică şi asemenea decizii le iau doar cetăţenii într-un mod democratic. Când poporul va spune că vrea acest lucru, acest lucru se va întâmpla. Atât timp cât poporul nu spune că vrea acest lucru sau nu există o masă critică care să susţină acest deziderat, atunci...”, a mai spus Maia Sandu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.