Social 24 Mai 2022 10:52 de Alexandra Chivu
Un român, un italia și un spaniol s-au gândit la o metodă inedită de a face bani fără efort: breakdance pe zebră. Cei trei dansau pe trecerea de pietoni, apoi apelau la mila publicului, într-o zonă extrem de circulată din Brașov. Autoritățile nu au fost încântate de acrobații, astfel că cei trei bărbați au fost amendați cu 500 de lei pentru „actul artistic”. 

Brașov: Noua metodă de cerșit, breakdance pe zebră

Gestul celor trei indivizi se consuma la intersecția străzilor Castanilor și Iuliu Maniu din Brașov. În timp ce circulația mașinilor era oprită de culoarea roșie a semaforului, ei executau diferite acrobații, în mijlocul trecerii de prietoni, apoi apelau la șoferi pentru a fi răsplătiți pentru prestație.

Aceștia nu au luat însă în calcul, cel mai probabil, că vor da și de oamenii legii. Tinerii au fost duși la sediul Poliției Locale Brașov, unde au fost efectuate verificări în vederea identificării lor. Polițiștii au descoperit astfel că unul dintre dansatori era cetățean român, altul cetățean spaniol și cel de-al treilea cetățean italian. Nu este cunoscut câți bani au făcut prin noua metodă de cerșit, dar cert este că acum sunt obligați să achite o amendă în cuantum total de 500 de lei.

„Acrobați apelând la mila publică, sancționați de Poliția Locală Brașov. În data de 23.05.2022, în jurul orei 11:00, trei tineri, care executau dansuri acrobatice în intersecția străzilor Castanilor și Iuliu Maniu, au fost surprinși de polițiștii locali din cadrul Biroului nr. 2 Ordine publică, în timp ce apelau la mila publică.

Astfel, cele trei persoane, în intervalele de timp în care circulația autoturismelor era oprită de culoarea roșie a semaforului, executau diverse mișcări acrobatice, în mijlocul trecerii de pietoni, apoi apelau la conducătorii auto pentru a fi răsplătiți pentru ”actul artistic”.

Tinerii au fost conduși la sediul Poliției Locale Brașov, unde au fost efectuate verificări în vederea identificării acestora. Unul dintre aceștia era cetățean român, un altul, cetățean spaniol, iar cel de al treilea, cetățean italian. Polițiștii locali le-au adus la cunoștință ”acrobaților” că au încălcat prevederile art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991, *republicată, și i-au sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 500 lei”, a transmis Poliția Lovală pe pagina de Facebook.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Cum au reușit elvețienii să scape de cerșetorii din România

Autoritățile locale din orașul elvețian Basel au reușit să convingă zeci de cerșetori români să plece din localitate și chiar din țară oferind oamenilor străzii bani și bilete de tren. În urmă cu trei ani, polițiștii din Basel au luat această măsură radicală, după ce zeci de cerșetori, majoritatea proveniți din România, au invadat străzile orașului.

Liderii politici din Cantonul Basel-Stadt au fost obligați să ia în discuție o lege specială, la cererea locuitorilor din Basel, exasperați de situația existentă. Așa au ajuns să interzică din nou cerșetoria, după ce o mai făcuseră și în trecut. Opoziția a făcut ca această lege să cadă, argumentând că actul normativ ar fi limitat drepturile omului.

Citeste si:
Medicii susțin că vaccinarea antigripală anuală rămâne cea mai...
Medicii susțin că vaccinarea...

Într-un final, autoritățile au găsit o soluție: serviciul de migrație din Basel a început să ofere un voucher de călătorie plus 20 de franci elvețieni (echivalentul a 18 euro) pentru fiecare cerșetor care pleacă din oraș.

Pentru a beneficia de voucher, oamenii trebuie să semneze un formular prin care își iau angajamentul că nu se vor întoarce în Elveția, cel puțin pentru o anumită perioadă de timp, conform portalului elvețian The Local.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.