Social 6 Mai 2022 08:54 de Alexandra Chivu
Primăria municipiului Galați a informat că, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, a început, în data de 5 mai, în spațiul din Piața Țiglina 1, distribuirea pachetelor cu alimente - TRANȘA 4 din partea Uniunii Europene (UE) către beneficiarii venitului minim garantat și toți membrii familiei acestora, cât și pentru familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2019/2021, la nivelul municipiului Galaţi. Pachetele de 25 de kilograme conțin alimente precum ulei, zahăr, făină sau diverse conserve.

Ajutoare alimentare din partea UE pentru nevoiașii din Galați

„Am primit 3157 de pachete cu produse alimentare comunitare. Avem 504 de beneficiari ai venitului minim garantat şi 580 beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei. În funcţie de stocul existent ne vom îndrepta către persoanele cu handicap gradul 1 şi 2”, a explicat Laura Roșca, referent de specialitate, pentru Observator.

Scumpirile la alimentele de bază din ultima perioadă i-au afectat cel mai mult pe nevoiași, așa că produsele de la UE reprezintă un mare ajutor. Pachetele conțin făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, compot și gem de fructe. Cei care sunt eligibili pentru aceste ajutoare alimentare le pot ridica personal până pe data de 9 iunie 2022.

Pentru a putea intra în posesia lor, oamenii trebuie să se prezinte la sediul indicat mai sus cu următoarele documente, în original: actul de identitate valabil al persoanei titulare; actul de identitate valabil al soţului/soţiei/concubinului/concubinei; certificatul de naştere al copilului, după caz. Programul de distribuție este de luni până vineri, între orele 08:00 - 16:00.

Retail jobs

Prevederile legii

Potrivit prevederilor O.U.G. 84/2020 beneficiarii programului POAD 2019/2021 sunt:
a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav si accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiaza de ingrijire in servicii sociale in regim rezidential, publice sau private), definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de Serviciul Public de Asistenta Sociala Galaţi - Direcţia de Asistenţă Socială Galaţi din cadrul Consiliului Local Galaţi. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă se va realiza numai în cazul în care vor exista stocuri cu produse, după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare prevăzute la lit. a) şi b), respectiv persoanele beneficiare ale venitului minim garantat (V.M.G.) si familiile beneficiare ale alocaţiei pentru susţinerea familiei (A.S.F.).

Citeste si:
Joe Biden a dat vina pe războiul Rusiei din Ucraina pentru...
Joe Biden a dat vina pe...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.