Cea mai mare catastrofă nucleară
Omenirea a trecut printr-un cumplit eveniment în urmă cu 36 de ani. La 26 aprilie 1986 a avut loc cea mai mare catastrofă nucleară civilă - a explodat reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl.
Astăzi este Ziua Internaţională de comemorare a dezastrului de la Cernobîl, iar cu această ocazie o echipă de experți internaționali vor merge la locul incidentului pentru a analiza nivelul de radiație.
Potrivit unui studiu recent, urmașii celor care au fost implicați în curățarea zonei după catastrofă, nu au modificări ale ADN-ului. În prezent, reprezentanții rezervației Cernobîl încearcă să restabilească locul unde s-a produs tragedia nucleară.
Un nou echilibru după dezastrul de la Cernobîl
„Acesta este un nou echilibru, pe de-o parte, contaminarea și, pe cealaltă parte, nu există activitate economică umană. Câmpurile nu sunt arate, nu se desfășoară activitate agricolă. Oamenii nu locuiesc aici permanent, pentru a avea un trafic constant. Și acest lucru a mutat echilibrul spre pozitivitate”, a spus Denis Vishnevski, șeful departamentului științific „Rezervația Cernobîl”.
Chiar dacă au trecut 36 de la eveniment, oamenilor încă le mai este frică de efectele radiațiilor exploziei nucleare. Însă cei care lucrează la rezervație vor să ajute animelele din zonă.
„Acest teritoriu a fost transformat artificial înainte de explozie. Și acum vă uitați la modul în care aceste elemente artificiale create de oameni sunt transformate în habitate naturale, modul în care acestea sunt transformate, modul în care animalele le folosesc, modul în care flora îl locuiește. Acest lucru este unic și nu poate fi găsit în altă parte”, a mai spus Denys.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Tarot online: De ce s-a distanțat de tine?
Sursa: kudika.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Cristian Sălceanu, fost director Bolt, devine Country Manager la Sezamo
Sursa: retail.ro
-
Iveco și-a împrospătat toată gama în urma unei investiții record de 1 mld. euro
Sursa: wall-street.ro