Aplicaţia InfoCons arată alertele rapide în timp real pentru siguranţa alimentelor la nivelul Uniunii Europene, astfel consumatorii pot evita achiziţionarea/consumarea unui produs regăsit în alertele pentru siguranţa alimentară, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Aplicaţia InfoCons atenționează asupra siguranței alimentelor la nivel de UE

Consumatorii pot afla, în timp util, care sunt produsele pe care ar trebui să le evite, care este riscul apreciat (de la "Nedeterminat", până la "Serios"), dar şi în ce ţară a fost emisă alerta respectivă.

"Prin scanarea codului de bare, aplicaţia gratuită InfoCons redă într-o fracţiune de secundă: alergenii, cantitatea de zahăr; cantitatea de sare; tipurile şi numericul de E-uri (aditivi alimentari), caloriile, distanţa de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv", se menţionează în comunicat.

Organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă şi până la cea mai veche, alertele pentru siguranţa alimentelor pot fi accesate rapid şi uşor din butonul "i".

Ce funcții mai deține aplicația InfoCons

Totodată, consumatorii pot afla ţările vizate, gradul de risc (de la scăzut, nedeterminat şi până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum şi ultimele actualizări sunt afişate odată deschisă lista alertelor pentru siguranţa alimentelor din aplicaţia InfoCons.

De asemenea, aplicaţia InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor şi secţiunea SOS cu numere de urgenţă judeţene, naţionale şi internaţionale. Aplicaţia InfoCons ofera accesul rapid la numerele utile de urgenţă: Ambulanţă, Poliţie, Pompieri, Protecţia Consumatorului sau Protecţia Copilului prin butonul de SOS - denumire pe care o poartă şi secţiunea cu numere de urgenţă din cadrul aplicaţiei - pe care consumatorii îl pot apăsa la nevoie. Aceste numere de urgenţă se regăsesc în secţiunea SOS din cadrul Aplicaţiei InfoCons, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics...
Sorin Mierlea, președintele...

"Numerele de urgenţă aferente României se regăsesc afişate în aplicaţia InfoCons în trei limbi: română, engleză şi ucrainiană. Mai departe, în funcţie de zona în care se află, consumatorul poate selecta judeţul din lista ce cuprinde toate judeţele ţării. În urma selectării, vor fi afişate numerele utile din judeţul vizat, în limbile română şi engleză", se mai precizează în comunicat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.