De teama pompierilor, care au dat amenzi de 750.000 de lei după isteria de la pompă, angajații de la benzinării nu le mai permit șoferilor să alimenteze în orice fel de recipient. Regulile existau și înainte, dar abia acum muncitorii din stațiile de alimentare și-au amintit de ele. În majoritatea cazurilor, totul se face de ochii lumii, după cum o demonstrează un material filmat cu o cameră ascunsă. 

Legile de la pompă sunt de ochii lumii

Regulile s-au schimbat după ce săptămâna trecută șoferii au transportat combustibil în bidoane de plastic, damigene de vin și chiar pungi de plastic, de teama scumpirilor.

„Vine careva...trăznit, înțelegi? Și am...amândoi. Că pe mine mă...de ce te-am lăsat, pe tine te...că de ce pui în bidon de plastic. Mai ales acum că a fost nebunia asta”, a spus un angajat de la benzinărie, potrivit unui reportaj Kanal D realizat cu camera ascunsă.

„Au fost care s-au răsturnat, s-au împrăștiat pe drumuri”, a declarat un altul.

Pompierii au controlat 814 de benzinării din România și au dat sancțiuni în valoare de 750.000 de lei, așa că în stațiile peco motorina și benzina se încarcă doar în rezervor sau în recipiente avizate de pompieri. Dar doar de ochii lumii, căci tot se găsesc manevre pentru a ocoli legea.

„Să vii noaptea...ce să zic? Acum, noaptea să sperăm că nu umbră nici dracul. Nici șefii de la noi. Sau dimineața devreme, pe la 4 jumătate. Mie mi-e milă de oameni”, a mărturisit un angajat peco.

„De obicei, pe la 4 se duce (n.r. șeful). Vii pe la 5, eu mă duc în altă parte și poți alimenta”, a afirmat un altul.

Cărbunaru: Amenzi de milioane de lei după creșterea nejustificată a prețurilor

Ministerul de Interne a dat amenzi de câteva milioane de lei, după verificări la peste 5.000 de benzinării, în urma creșterii nejustificate a prețului carburanților, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în data de 19 martie.

El a menționat că aceste controale făcute de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului( ANAF) au arătat, în mai multe situații, creșteri nejustificate de preț, în condițiile în care erau vândute stocuri care nu aveau legătură cu fluctuațiile prețurilor la nivel internațional și ca atare unele amenzi au fost dublate și de decizii de revenire la prețul inițial.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

„Am văzut cu toţii acele imagini cu portbagaje de maşini încărcate cu pungi de benzină sau carburant încărcat în tomberoane şi vărsat apoi pe străzi. Toate aceste lucruri s-au transformat în amenzi. Au fost, cel puţin din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne, date amenzi de câteva milioane de lei, după verificări efectuate la peste 5.000 de benzinării din România.

La acest lucru, bineînţeles, se adaugă demersul şi controalele efectuate prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, unde, de asemenea, am anunţat încă din primele zile amenzi destul de dure date atât unor staţii din ţară, dar şi unor sedii centrale ale unor furnizori de carburant”, a spus Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Guvern.

Citeste si:
Negocierile pentru eliberarea prizonierilor din Gaza au eșuat
Negocierile pentru eliberarea...

„Consiliul Concurenţei, de asemenea, a funcţionat în această perioadă ca unitate integrată de sprijin în verificările declanşate de statul român. Şi, bineînţeles, ANAF, la rândul său, a comunicat încă din primele zile constatările pe care le-a făcut şi amenzile sau avertismentele pe care le-a dat”, a adăugat Dan Cărbunaru.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.