Primele autocare cu refugiați ucraineni au trecut prin Vama Albița, luni seară și în cursul nopții. Oamenii au primit ajutor din partea autorităților și a voluntarilor aflați în zona de frontieră. 

Vaslui: Primele autocare cu refugiați ucraineni au început să treacă prin Vama Albița

Cetățenii ucraineni au fost preluați de voluntarii din cadrul Episcopiei Hușilor și ai Crucii Roșii, cât și de angajați ai Primăriei municipiului Huși și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui. Ei au fost direcționați către locurile special amenajate, în funcție de solicitări și nevoi.

„Au fost persoane care au plecat direct către alte oraşe, fiind doar în tranzit prin PTF Albiţa. Aceştia au primit mâncare, un ceai cald şi alte produse de strictă necesitate, iar alţii au ales să rămână peste noapte să se odihnească, pentru a-şi continua drumul ulterior”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Tabere modulare pentru cei în nevoie

Autoritățile au amenajat în municipiile Huși și Bârlad tabere modulare pentru refugiații ucraineni. Totodată, reprezentanții Episcopiei Hușilor au pregătit mai multe locuri de cazare în mănăstiri din județ și în alte spații ale instituției. Mai multe ONG-uri și persoane fizice s-au mobilizat în ultimele zile si au reușit să strângă ajutoare pentru ucrainenii care intră în țara noastră prin PTF Albița.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.