Președintele Comitetului Paralimpic Internațional, Andrew Parsons, a fost un discurs emoționant la începutul competiției la care Rusia și Belarus nu mai au voie să participe. Acesta a fost cenzurat, din nefericire, în China subiect pe marginea căruia s-au iscat tot felul de discuții.

Andrew Parsons a făcut un apel la pace

Andrew Parsons și-a început discursul de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Beijing cu un mesaj de pace, în contextul războiului din Ucraina, care a izbucnit în urmă cu zece zile.

"În această seară, vreau să încep cu un mesaj de pace”, a spus Andrew Parsons, în limba engleză.

Nici nu a apucat bine să vorbească, iar televiziunile din China i-au dat volumul foarte încet, pentru ca oamenii să nu își dea seama ce anume vrea să transmită în engleză. Mai mult de atât, traducătorul nu a vrut să traducă în chineză părțile în care Andrew Parsons le vorbea oamenilor despre războiul din Ucraina. Anumite părțile ale discursului său (cele de mai jos) au fost și ele cenzurate de CCTV.

"Ca lider al unei organizaţii în care diversitatea este celebrată şi diferenţele sunt îmbrăţişate, sunt îngrozit de ceea ce se întâmplă în lume în acest moment. Secolul XXI este pentru dialog şi diplomaţie, nu pentru război şi ură. Armistiţiul olimpic reprezintă o rezoluţie ONU adoptată de 193 de state membre la Adunarea Generală a ONU. Trebuie să fie respectat şi onorat, nu încălcat”, a mai afirmat Andrew Parsons


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.