Purtătorul de cuvânt la Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţat, luni, că mai multe site-uri care "propagau ştiri false, în contextul crizei din Ucraina", au fost închise sau urmează să fie închise.

Site-uri cu știri false despre invazia din Ucraina, închise

"Sunt o serie de măsuri pe care autorităţile române le-au luat în această perioadă pentru a bloca anumite surse identificate ca propagând ştiri false, în contextul crizei din Ucraina. (...) Unele dintre ele au fost deja închise, altele urmează să fie închise, procedurile sunt începute", a precizat Cărbunaru, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

El a menţionat că, începând de luni seara, niciun operator de difuzare a Russia Today din România nu va mai avea acest serviciu activ, informează Agerpres.

"Începând din această seară, niciun operator de difuzare a Russia Today din România nu va mai avea acest serviciu activ. (...) La nivel european au fost deja anunţate măsuri de blocare a redifuzării atât a conţinutului Russia Today, cât şi a Sputnik", a precizat Cărbunaru.

Lista site-urilor cu fake news

Potrivit Guvernului, lista de site-uri "fake news" în contextul crizei Ucraina - Rusia este următoarea:

  • https://bitinitiators.com/blog.html - indisponibil la acest moment;
  • https://profitsmall.com/?domain=https://bitinitiators.com/blog - indisponibil la acest moment;
  • https://yourincome.site/LP/lp_RO_RO_connera_XfZdkl_Av0VP/?domain=newsmoney.work&uclick=q5fnx99 z&uclickhash=q5fnx99z-q5fnx99z-qn-0-ydi4-cig5-usx90-f5491e - activ la acest moment;
  • https://ru.md.sputniknews.com/ - activ la acest moment;
  • https://md.sputniknews.com/ - activ la acest moment;
  • https://ro.md.sputniknews.com/ - activ la acest moment;
  • https://citestesitu.com - activ la acest moment;
  • https://rtnews.ro - activ la acest moment;
  • https://cloudx.ro - indisponibil la acest moment.
Citeste si:
China neagă că Rusia i-ar fi cerut ajutor militar pentru invazia...
China neagă că Rusia i-ar fi...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.