Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar fi subliniat că structura anului școlar 2022-2023, ar putea suferi schimbări și posibil va trece de la semestre la trimestre.

Cîmpeanu, despre o nouă structură a anului școlar

Nu este pentru prima oară când ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, aduce în discuție subiectul despre structura anului școlar. Acesta susținea că nu a înțeles niciodată trecerea la semestre.

Ministrul a vorbit despre ”secțiuni”, care vor partaja întreg anul școlar. În prima secțiune care ar cuprinde septembrie-decembrie, se va include și săptămâna Școala Altfel. În a doua „secțiune”, după perioada sărbătorilor de iarnă, în vacanța de iarnă, 22 decembrie – 8 ianuarie, făcând separarea, se va mai putea analiza, însă semestrul sau trimestrul sau „secțiunea” denumită generic se încheie pe 22 decembrie.

„Mai apoi avem vacanța 22 decembrie – 8 ianuarie, după care, pentru a alterna această perioadă de școală cu perioadă de odihnă, putem lua în calcul o săptămână de vacanță, analizăm această propunere: în luna februarie. Dar această decizie, dacă se va lua, se va lua în primul rând în interesul elevilor din perspectiva pedagogică și se va lua de asemenea și pentru a susține sportul ca activitate benefică tinerilor. Acestea vor fi argumentele. Întâmplător se suprapun peste cerințe economice ale celor din sectorul HoReCa, sau așa cum au semnalat în petiție.”, a menționat Cîmpeanu.

Includerea unei săptămâni verzi în structura anului școlar

Ministrul a mai afirmat că după perioada posibilă de vacanță, din luna februarie, în care elevii ar putea să participe la schi, să facă activități sportive, se continua activitatea școlară, până la perioada sărbătorilor pascale, care în anul acesta, în anul 2023, presupune poziționarea în data de 7 aprilie început, spre 18 aprilie sfârșit, pentru a cuprinde ambele sărbători pascale, ortodoxe și catolice.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Elevii nu vor trece la școala online din cauza...
Cîmpeanu: „Elevii nu vor...

„O noutate absolută este includerea unei săptămâni verzi, o săptămână în care elevii se poate învăța în afara școlii lucruri despre mediu. Această săptămână ar putea fi poziționată în luna mai. Din toate perspectivele ar fi o perioadă potrivită pentru activități în aer liber”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ce presupune trecerea la trimestre în structura anului școlar

Cu câteva luni în urmă, ministrul Sorin Cîmpeanu declara că niciodată nu a înțeles structurarea anului școlar pe semestre.

„Eu personal nu am înțeles niciodată trecerea la semestre, nu spun că e rea, nu am înțeles-o eu, nu am înțeles ce avantaje are renunțarea la evaluări, în loc de trei, să ai două”, a spus Cîmpeanu. Ministrul a adăugat că o va lansa „ca temă de gândire doar”, momentan, dar „ea va fi lansată și public în dezbatere cel mai târziu în această toamnă. Eu voi asculta cu mare atenție argumentele experților în științele educației”, a adăugat Cîmpeanu la TVR, citat de EduPedu.

Citeste si:
Vacanța de Paște 2022. Structura anului școlar 2021-2022
Vacanța de Paște 2022....

În cazul în care această schimbare va avea loc, elevii vor avea parte de trei rânduri de teze pentru clasele de gimnaziu și liceu, încheierea mediilor de trei pe an și un număr mai mare de note pentru fiecare disciplină, pe an.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.