E anchetă în Bihor, după ce un bărbat a împușcat un câine într-un canton silvic. Un martor a înregistrat întreaga scenă și a anunțat imediat autoritățile. În imagini se poate vedea animalul fără viață și plin de sânge, dar și individul care l-a ucis, stând cu o pușcă în mână. Acesta a recunoscut că a omorât animalul și a susținut că deține o autorizație pentru fapta sa. 

Câine împușcat fără motiv de un inginer silvic, în Bihor

„A zis că are dreptul să-l împuşte, că e câine hoinar. Am fost sunat de pe un număr şi ameninţat. Că ştii ce ai făcut, că o să ai de plătit, că nu rămâne aşa... ” a declarat Daniel Bulza, martor.

„Este revoltător ce s-a întâmplat, de aceea am înregistrat. Aceşti oameni sunt fără suflet, vin seară de seară la proiector. În urmă cu câteva luni am fost ameninţat că mă împuşcă şi pe mine, şi câinele meu. Câinele pe care l-a împuşcat nu este unul vagabond, este câinele de la canton, sunt mai mulţi, consilierul local Mihai Harn vine în fiecare zi să le aducă mâncare", a completat acesta, potrivit ebihoreanul.ro.

„Câine hoinar! Vrei să vezi autorizația?”

În înregistrare se vede patrupedul mort, în apropierea unei clădiri, și un bărbat cu o armă în mână, care recunoaște că a ucis câinele.

„Câine hoinar! Vrei să vezi autorizația? Ți-o arăt...”, zice Sebastian Tuduce, inginer în cadrul Ocolului Silvic Sudrigiu.

„În urma vizionarii imaginilor, șeful Inspectoratului a dispus demararea de urgență a verificărilor. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, alături de cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor și de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștei efectuează investigații in vederea stabilirii circumstanțelor in care a fost comisă fapta și pentru luarea măsurilor impuse de lege", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisarul şef Alina Fărcuța.

Citeste si:
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, găsit împușcat...
Florin Zalomir, jandarm și...

Oficialul a precizat că, în urma cercetărilor efectuate de polițiști la fața locului, în caz s-a deschis un dosar penal. Cercetările sunt continuate de agenți sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

„Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată cu operativitate de polițiști, este vorba despre un bărbat de 29 de ani, din comuna bihoreană Criștioru de Jos. În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept", a explicat comisarul şef Alina Fărcuţa.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.