Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol, a declarat care sunt condițiile de intrare în țara noastră.

Ce au declarat autoritățile

Pe teritoriul Uniunii Europene sunt acceptate doar certificatele de vaccinare cu dozele din schema primară cu o valabilitate de 270 de zile, adică 9 luni. La intrarea în țară și la ieșire orice persoană va trebui să prezinte unul dintre certificatele digitale europene, dacă vine din spaţiul Uniunii Europene; un test PCR valabil 72 de ore, un certificat care să ateste trecerea prin boală în urmă cu maxim 180 de zile sau un certificat de vaccinare valabil.

„Pentru cei care au şi doza booster, această valabilitate nu a fost stabilită încă la nivelul Comisiei Europene şi ca urmare noi am stabilit o valabilitate de până la 31 decembrie 2022, urmând ca această valabilitate să fie modificată în funcţie de decizia finală a Comisiei Europene. Pentru cei care au şi doza booster se discută la nivelul structurilor Comisiei Europene despre o perioadă de valabilitate care ar putea să fie iunie 2023. Vom vedea dacă decizia finală emisă de Comisia Europeană va conţine acest termen, moment în care şi noi, ca stat membru, vom adopta în consecinţă termenul prevăzut în această decizie”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol.

Cetățenii români care călătoresc, în această perioadă într-un stat membru al Uniunii Europene vor fi nevoiți să aibă asupra lor certificatul de vaccinare valabil conform regulamentului european și anume 270 de zile pentru cei care au schema primară de vaccinare şi încă fără valabilitate în Uniunea Europeană pentru cei care au doza booster.

„Recomand tuturor persoanelor care doresc să călătorească, înainte să facă acest lucru, să se informeze despre regulile şi cerinţele de intrare în statele membre ale Uniunii Europene, deoarece unele dintre acestea au implementat deja, ca şi noi astăzi, această modificare a regulamentului european şi este bine să fie în cunoştinţă de cauză astfel încât să nu li se impună măsuri restrictive stabilite de statul respectiv. Pe teritoriul României orice persoană care vine dintr-o ţară europeană va fi verificată la graniţă dacă respectă una dintre aceste trei cerinţe”, a mai spus Adriana Pistol.

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.