Aeroportul din Brașov va fi dat în exploatare în luna noiembrie a acestui an. Construcția întregului proiect a fost finanțat de Consiliul Județean Brașov, dar și de stat, suma totală estimându-se la 120 de milioane de euro.

Aeroportul Brașov este aproape finisat

Aeroportul din Brașov se află pe ultima sută de metri spre a fi dat în folosință, lucru ce se va întâmplat în luna noiembrie a acestui an. Aeroportul este contruit de către români, iar 8 companii aeriene s-au arătat a fi interesate sa efectueze zboruri de pe aeroportul din Brașov. Brașovul devine al 17-lea oraș din România care va avea aeroport.

TAROM, Blue Air și Wizz sunt unele dintre cele 8 companii aeriene care își doresc să semneze contractul cu aeroportul din Brașov. Firmele sunt de părere că numărul pasagerilor va fi peste 300.000 și pentru acest lucru s-au investit surse financiare mai impunătoare. Suma cu ajutorul căreia a fost posibilă întreaga construcție a fost asigurată de către Consiliul Județean Brașov, dar și de către stat.

Terminalul aeroportului din Brașov va fi al treilea din țară, după lungime. Primul aeroport este cel din Capitală, aeroportul Otopeni, iar locul al doilea îi revine terminalului din Cluj-Napoca. Noul terminat de la Brașov va putea asigura o capacitate de peste 1,2 milioane de pasageri pentru a-l tranzita.

Ce tipuri de avioane vor putea decola și ateriza pe aeroportul din Brașov

Pistele noului aeroport a fost creat special pentru decolarea și aterizarea oricărui tip de avion, dar excepție modelului A380, cel mai mare avion cormercial din lume.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a declarat Alexandru Anghel, directorul Dirceției de Implementare a aeroportului.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, a mai adăugat Alexandru Anghel.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.