Ahmed Sami el Bourkadi, cetățean marocan, care are și cetățenie canadiană, principal suspect în cazul morții celor doi studenți din Iași, s-a plâns mătușii sale că ar fi fost tratat abuziv de polițiști pe parcursul anchetei. Femeia s-a adresat Consulatului Canadei, iar reprezentanții instituției au venit la Iași pentru a verifica dacă tânărul chiar a fost victima unor abuzuri din partea oamenilor legii.

Ahmed Sami el Bourkadi, tânărul suspect în cazul morții studenților din Iași, se plânge că ar fi fost tratat abuziv de polițiști

Comisarul incriminat de familia marocanului, cât și avocata acestuia, l-ar fi întrebat pe suspect ce ar face dacă ar fi lăsat pe mâna rudelor celor uciși de el, făcând o paralelă cu „Baltagul”, sau i-ar fi spus acestuia că nu are nicio șansă să scape, celula fiindu-i deja pregătită.

„A fost pomenit şi un incident în care în momentul în care a fost adus la percheziţia informatică, unul dintre lucrătorii de poliţie delegaţi în cauză a făcut mai multe susţineri cumva neprincipiale vis-à-vis de persoana dumnealui. Ahmed Sami este vorbitor de franceză dar a înţeles parţial ce a transmis domnul comisar.

Am făcut o cerere de recuzare în cauză, în cursul zilei de ieri am şi primit un răspuns de la procurorul cauzei care a răspuns că lucrurile nu se confirmă iar poliţistul va rămâne mai departe în dosar. I s-a sugerat să citească nuvela “Baltagul” sau ce părere ar avea dacă ar fi lăsat împreună cu nişte prieteni belgieni de origine marocană ai victimei, care ar dori să se răzbune.

„Au fost mai multe afirmații rasiale”

Au mai fost afirmaţii rasiale cum că toţi arabii sunt la fel. Au mai fost răutăţi cum că ar trebui să îmi anunţ clientul că va lua pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi că i-a fost pregătită deja o celulă în Penitenciar cu cei din dosarul “Spirtul”.

Aceste susţineri au fost făcute cu prilejul percheziţiilor informatice, la sediul Parchetului, în prezenţa lucrătorilor IPJ de la CRAP care îl însoţeau ca escortă, în prezența domnului informatician de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, a doamnei translator care ajunsese între timp.

A relatat aceste aspecte familiei şi mătuşii lui din Canada, ea fiind cea care a sesizat Consulatul Canadei", a declarat Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami el Bourkadi.

Context

Doi tineri au fost omorâți la Iași, în data de 11 decembrie, într-o vilă. În urma necropsiei victimelor, s-a constatat că în ambele cazuri rănile erau „trase la indigo”. Moartea studenților a fost una violentă, prin înjunghiere repetată. La câteva ore după ce cadavrele tinerilor au fost găsite, principalul suspect în acest caz a mers la aeroport, împreună cu iubita sa, cu destinația Italia. El își cumpărase biletul de avion cu o lună înainte.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

„Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi”, a declarat pentru Digi24 Diana Bulgaru, director IML Iasi.

În cazul celor doi tineri uciși, medicii legiști nu au găsit urme de substanțe interzise. Fata nu consumase nici alcool, iar iubitul ei avea o alcoolemie de 0.24 mg alcool în sânge.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.