Studentul marocan suspectat că și-ar fi omorât colegul de aceeași origine și pe iubita din Iași va fi adus în România săptămâna viitoare, în 21 decembrie, după ce autoritățile din Italia au fost de acord cu extrădarea lui de urgență. Deocamdată, tânărul neagă că ar avea vreo implicare în tragedie. 

Suspectul dublei crime din Iași a fost capturat în Italia și va fi adus în România săptămâna viitoare

Cei doi iubiți de origine marocană sunt și acum în mâinile carabinierilor. Atunci când au fost prinși, ei ieșeau dintr-un restaurant din Roma, Italia. Dacă acel moment ar fi scăpat neobservat, se poate ca principalul suspect al crimelor din România să nu fi fost descoperit prea curând. În cele două fotografii care îl înfățișează înainte și după capturare, Ahmed Sami El Bourkadi e cu totul alt om.

Tânărul neagă faptul că și-ar fi ucis prietenii. La două zile după ce Ioana-Vanesa și partenerul ei, tot marocan, au fost omorâți, Ahmed a plecat alături de iubita sa, de aceeași naționalitate, într-o vacanță, departe de România. Ahmed, prin avocatul său, a transmis autorităților din țara noastră că au prins omul greșit.

Chiar și așa, există multe semne de întrebare. Unul dintre ele a fost ridicat de rănile pe care acesta le are la mâna dreaptă. Suspectul a motivat că s-a lovit când încerca să coboare din taxi, după ce a alunecat.

Detalii despre crima din Iași

Jiynah Youssef, cetățean marocan, şi iubita lui, Ioana-Vanesa Burlacu au fost găsiți morți, înjunghiați de zeci de ori, în locuința lor, indiciile fiind că cele două crime au avut loc joi. Sunt luate în calcul două ipoteze, între care conflictul spontan sau o posibilă răzbunare.

Potrivit medicului șef UPU SMURD, Diana Cimpoeșu, Ahmed Sami El Bourkadi a fost la Spitalul Sf. Spiridon din Iași în data de 9 decembrie, după ce ar fi comis crimele, pentru că avea și el o plagă tăiată la mâna dreaptă. Băiatul a primit tratament în urgență și la chirurgie plastică, apoi a plecat acasă.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.