Polițistul din Buzău reținut după ce a comis mai multe ilegalități rămâne după gratii. Procurorii au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice după ce a urcat beat la volan și a provocat un accident. Înainte de acest episod, bărbatul a mers la o prostituată îmbrăcat în uniformă. El a fost angajat în Poliție din sursă externă, iar în trecut a lucrat ca recepționer. În cazul său se desfășoară, pe lângă cele două anchete penale, și o anchetă administrativă.

Polițistul-problemă din Buzău a mai fost implicat într-un accident, în 2018. Tatiana, o tânără de 21 de ani, a murit atunci pe loc

Agentul de poliție din Buzău, care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreține relații intime contra cost, încercând să plece fără să plătească, și care a provocat ulterior un accident, a fost, în 2018, protagonistul unei tragedii, care s-a soldat cu moartea unei fete de 21 de ani.

Atunci, mașina condusă de omul legii, care circula cu o viteză de peste 160 kilometri pe oră, s-a izbit de un podeț pe DN2, în localitatea vrânceană Dumbrăveni. Tatiana, tânăra care se afla lângă prietenul ei, a murit pe loc.

Polițistul a ajuns la spital în stare gravă, fiind internat la Chirurgie-Terapie Intensivă. Diagnosticul pus a fost cel de policontuzionat prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral cu plagă scalpată parietală stângă, traumatism coloană cervicală, torace, abdomen și pelvis, halenă etanolică.

Dat fiind că prezenta halenă etanolică (n.r. respirație cu miros neplăcut), polițiștii rutieri au cerut atunci să îi fie recoltate probe biologice. Rezultatele au arătat că bărbatul a consumat alcool. Mai mult, vinovatul a recunoscut în fața anchetatorilor că s-a urcat băut la volan din cauza unei supărări în dragoste. Pentru acea faptă, el este și acum cercetat in rem. Pentru incidentele de acum, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Date de la Poliție

„În noaptea de 15 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ203 H, în localitatea Topliceni, a avut loc un accident rutier. Din primele date de la faţa locului a reieşit că în timp ce conducea pe direcţia Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staţionate. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, a transmis, sâmbătă seară, IPJ Buzău.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

„Fiind suspiciuni că acesta s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au solicitat testarea acestuia, însă în urma solicitării poliţiştilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizat, de îndată, Parchetul de pe lângă judecătoria Râmnicu Sărat spre competentă soluţionare”, mai precizau poliţiştii.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 19 ani, din Călăraşi, cu privire la faptul că la domiciliul său s-au prezentat doi tineri pentru întreţinerea de raporturi sexuale contracost şi ar fi refuzat să mai părăsească locaţia. Apelanta a precizat că unul dintre bărbaţi ar purta haine cu însemne poliţieneşti, bănuind că ar fi poliţist.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Totodată, întrucât tinerii refuzau părăsirea locaţiei, persoana a cerut sprijinul a doi cunoscuţi, doi buzoieni în vârstă de 18 şi 35 de ani, care au venit la imobil, context în care s-a creat un conflict spontan între aceştia şi bărbaţii care ar fi refuzat să plece”, preciza IPJ Buzău.

„Din investigaţii, poliţiştii au stabilit ca persoanele reclamate sunt doi bărbaţi în vârstă de 19 şi 36 de ani, din Valea Râmnicului şi Râmnicu Sărat, acesta din urmă fiind încadrat ca agent de poliţie la un post de poliţie din mediul rural. Poliţistul era în timpul liber”, arătau poliţiştii.

„Precizăm că, încă din data de 13 ianuarie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun. Menţionăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se delimitează de astfel de comportamente şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiţii fermitate maximă”, a mai transmis IPJ Buzău.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.