Grupul de suport tehnic pentru riscuri epidemiologice de la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni pentru gestionarea valului 5 al pandemiei SARS-CoV-2 la nivelul Capitalei.

Ședință a grupului de suport tehnic pentru riscuri epidemiologice

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei transmis, joi, AGERPRES, grupul este condus de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, fiind format din 17 instituţii publice şi private, printre care Primăria Generală şi cele de sector, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În cadrul întrunirii se vor discuta soluţiile propuse de instituţiile implicate.

Măsura activării grupului de suport tehnic a fost dispusă de prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, în cadrul unei şedinţe convocate joi, la care au participat subprefectul Richard Budai, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Oana Nicolescu şi prim-adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), colonel Irinel-Alexandru Precup.

Verificări ale ISUBIF în secțiile de ATI

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat Prefectura Capitalei că, dintre cele 19 centre de evaluare, trei au avizul DSP, alte patru sunt în curs de avizare, restul nu au depus încă documentele pentru a fi demarată procedura. Totodată, s-a discutat problematica timpilor ce trebuie comunicaţi solicitanţilor de către DSP, în situaţia în care li se solicită testarea la domiciliu de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) şi ISUBIF.

Reprezentantul ISU, colonelul Irinel-Alexandru Precup, a explicat că, în prezent, SABIF are o capacitate de 17 autospeciale, iar ISUBIF de 10 autospeciale destinate testării şi că se intenţionează suplimentarea cu autospeciale din teritoriu. Timpul estimat în prezent este până la 24 de ore.

Citeste si:
Reacția Chinei în fața acuzațiilor FBI privind originea COVID-19....
Reacția Chinei în fața...

ISUBIF a dat asigurări că verificările şi controalele sale din 3 în 3 ore în secţiile ATI ale spitalelor continuă, iar Alexandra Vacaru a anunţat că se va implica în rezolvarea problemei aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun. În acest sens, se vor efectua controale şi vor avea loc discuţii cu reprezentanţii Metrorex şi cu cei ai Societăţii de Transport Bucureşti.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.