Un credincios i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic faptul că doi preoți din Suceava au refuzat botezul unui bebeluș din motive ce nu au legătură cu învățăturile ortodoxe. Prelatul a cerut numele oamenilor bisericii pentru a lua măsuri și a explicat că niciun trimis de la Dumnezeu nu poate să refuze creștinarea unui copil.

Motivele pentru care doi preoți din Suceava au refuzat botezul unui copil

Unul dintre preoți a refuzat botezul unui copil pentru că partenerii nu sunt căsătoriți, numele micuțului nu este unul de sfânt, iar nașii ar fi prea tineri pentru a creștina un copil.

Al doilea i-a respins pe părinți doar pentru a nu intra în conflict cu celălălalt preot. Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților încearcă acum să dea de urma acestora. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a transmis că, dacă se confirmă întâmplarea, popii riscă o mustrare.

Reacția lui ÎPS Calinic

Înaltpreafinţitul Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost informat printr-o scrisoare pe care a şi publicat-o pe site-ul instituţiei bisericești, la rubrica „Răspunsul Ierarhului”, că doi preoţi din judeţ au refuzat botezul unui copil din motive ce nu țin de dogmele religioase.

„Aş dori să mă informaţi dacă un preot creştin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinţi creştini ortodocşi. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinţii nu sunt cununaţi încă, pentru că naşii copilului nu sunt bătrâni şi pentru că numele ales de părinţi nu e de sfânt, deşi copilul are două nume, printre care şi unul de sfânt (Alexandru).

Părinţii apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă preotul acesteia a refuzat pe motiv ca părinţii nu fac parte din parohie şi nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc aşteaptă să fie botezat şi este refuzat pe motive ce nu ţin de Sfintele Taine, şi nici de rânduielile bisericeşti!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

„Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!”, a transmis IPS Calinic.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.