Sindicatul Europol a reacționat, miercuri, după ce pe TikTok a apărut o filmare cu un polițist în timp ce primea anumite documente de la cei care voiau să intre în țară. Știrea, preluată de câteva agenții de presă, a fost guvernată de informația că omul legii ar fi luat șpagă de la pasagerii autocarului. „O prezentare distorsionată a situației reale. Colegul nostru verifica buletinele și certificatele”, a transmis instituția. „Și le bagă în buzunarul său generos?”, a întrebat jurnalistul Mircea Marin, în josul preloadiei organului de lege.

Europol dezminte informația că un polițist de frontieră ar fi luat șpagă de la românii ajunși în țară

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a creionat un scandal în cadrul Poliției de Frontieră. Incidentul s-a petrecut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, în data de 19 decembrie. În clip se poate observa cum un agent primește anumite documente din partea cetățenilor care voiau să intre în România.

În descrierea filmării se spunea că omul legii lua șpagă pentru a permite accesul oamenilor fără a le fi controlate actele. În realitate, susține Sindicatul Europol, polițistul în cauză cerea buletinele și certificatele digitale.

„Știm cu toții că știrile negative cu polițiști dau bine în presă”

„Colegul nostru care apare în imaginile video era planificat chiar la stațiile mobile de lucru, iar ”șpăgile” despre care s-a spus, erau de fapt cărțile de identitate și certificatele digitale ale persoanelor pentru a putea fi verificate cât mai repede, în condițiile în care temperaturile de afară abia depășeau cu puțin 0 grade, polițiștii de frontieră stând ore în șir în asemenea condiții, când uneori nu-și mai pot mișca nici degetele de la mâini din cauza temperaturilor vitrege.

Pentru că a îndrăznit să pună actele persoanelor în buzunar, iar apoi să le verifice pe rând, având și o stație mobilă de verificare asupra sa, colegului nostru i s-a pus direct eticheta de ”șpăgar” sau ”hoț”.

Știm cu toții că știrile negative cu polițiști dau bine în presă, dar eforturile depuse de colegii noștri polițiști de frontieră în această perioadă nu trebuie răsplătite cu știri false, iar în toată această perioadă când toți românii se pregătesc de vacanța cu ocazia sărbătorilor Nașterii Domnului, colegii noștri sunt la datorie, indiferent de zi sau de condițiile meteo”, a comunicat Europol.

Cu precizările făcute, mulți internauți nu cred în continuare în varianta autorităților și susțin că acțiunea polițistului e cusută cu ață albă: „Și le bagă în buzunarul său generos?”/„Cărțile de identitate la buzunar. Asta e pentru...”/

Citeste si:
96 de colegi țin spatele medicului-șpăgar Anca Dumitrovici în cazul...
96 de colegi țin spatele...

„Da, și tocmai certificatele verzi și buletinele le bagă în buzunar./„Asta mi-a sărit și mie în ochi. Trec destul de des la moldoveni și ei au practica de a strânge actele în avans, dar nu le bagă în buzunar!”/„Merge pe încredere. Nici nu se uită la poze și la cei care îi dau actele.”/ „Și cei de la TIR-uri pun 50 de euro în acte când urmează verificarea în vamă!”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.