Jandarmeria București a aplicat amenzi în valoare totală de 198.800 de lei pentru 117 persoane care au participat la protestul organizat de AUR, marţi, la Palatul Parlamentului.

Amenzi aplicate persoanelor care au participat la protestul AUR de la Parlament

”În continuarea măsurilor luate în data de 21.12.2021, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis, miercuri, Jandarmeria Bucureşti, potrivit News.ro.

Totpdată, au mai menționat că 117 persoane au fost sancționate, amenda totală ajungând la 198.800 lei.

”În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au comis fapte antisociale în contextul sus-menţionat”, a mai spus Jandarmeria.

Doi bărbați care protestau au fost reținuți

Poliția Capitaliei a declarat că doi bărbaţi ce luau parte la protestul din fața Parlamentului au fost reţinuţi.

″În urma cercetărilor efectuate, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au reţinut doi bărbaţi, cu vârste de 23 şi 52 de ani, iar astăzi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere legală”, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Protestatarii au vandalizat câteva mașini

Partidul AUR a organizat, marţi, la Palatul Parlamentului un protest. Mai multor persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani li s-a permis accesul de către parlamentarii AUR în curtea Parlamentului.

Citeste si:
Dosar 10 August. Șefii din Jandarmerie vor putea scăpa de acuzații...
Dosar 10 August. Șefii din...

Totodată, în jur de 200 – 300 de persoane au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce încuietoarea uneia dintre porți a cedat când aceștia încercau să intre cu forța. Din fericire, protestatarii au fost opriți la scări de către agenții de pază a clădirii.

Din păcate au avut de suferit câteva automobile care au dfost vandalizate de protestatarii înrăiți. Aceștia au desenat cu spray pe suprafețele maşinilor diferite mesaje, precum ”Hoţi” şi ”Asasini!”. Mașinile aparțineau atât angajaţilor din instituţie, cât şi parlamentarilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.