Un copil a fost victima unui foc de armă, tras de un bărbat care l-a confundat pe copil cu un animal sălbatic. Victima a fost rănită în mâna dreapta și în abdomen. Acesta a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Copil împușcat într-o pădure, confundat cu un animal sălbatic

Un copil în vârstă de 14 ani a fost împușcat într-o pădure din județul Sălaj. Bărbatul care a tras le-a mărturisit polițiștilor că l-a confundat pe copil cu un animal sălbatic, după ce a auzit unele mișcări prin pădure. Potrivit IPJ Sălaj, duminică seara, polițiștii au fost sesizați prin apel la serviciul de urgență 112 precum că în pădurea satului Poiana Măgura, comuna Sărmășag, a fost rănită o persoană.

Potrivit primelor verificări ale polițiștilor s-a constatat că un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea și autorizație de vânătoare pentru ziua respectivă, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, nesupravegheate într-o baracă și a ieșit la plimbare.

„În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Măeriște, prezent în baracă ar fi văzut mișcare în pădure și crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă”, susțin polițiștii.

Care este starea copilului

În urma împușcăturii, copilul de 14 ani a fost rănit în abdomen și în mâna dreaptă. Acesta a fost transportat de urgență la spital pentru a i se acorda primul ajutor medical și îngrijirile necesare.

Cei doi vânători au fost duși la sediul IPJ Sălaj pentru audieri. Pentru bărbatul de 63 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Citeste si:
Ilinca Vandici se mută în casă nouă. Prezentatoarea, detalii despre...
Ilinca Vandici se mută în...

Autoritățile continuă cercetările privind acest caz pe baza unui dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.