Patru persoane au murit în urma unui incendiu într-o clădire abandonată din Barcelona. Doi copii în vârstă de un an, respectiv trei ani, alături de părinții lor, el de origine pakistaneză și ea română, au pierit în flăcări. 

 

O româncă și familia ei au murit într-un incendiu, în Barcelona

Incendiul a izbucnit marți, în jurul orei locale 05:55. Clădirea dezafectată era un vechi birou bancar, în care locuiau opt persoane. Una dintre victime este o femeie din Românie, iar celelalte trei victime sunt soțul de origine pakistaneză și cei doi copii ai lor. Altea patru persoane s-au intoxicat cu fum.

Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit din cauza unei posibile improvizații. RTVE a lansat și o altă ipoteză: se ia în considerare și posibilitatea ca incendiul să fi fost provocat în timpul unei discuții în contradictoriu între soți.

Un vecin a alertat autoritățile când a observat flăcări dinspre clădire. El Mundo scrie că oamenii legii au descoperit victimele inconștiente, pe podea, însă nu le-au putut resuscita.

„Pompierii au salvat 4 persoane şi au încercat să resusciteze alte 4 (2 adulţi, 1 copil şi 1 bebeluş) care până la urmă au murit”, au anunţat pompierii pe Twitter.

Primarul Barcelonei a spus că s-a îngrijit de soarta acestei familii

Primarul Barcelonei, Ada Colau, a declarat ca familia provenea dintr-un mediu sărac, iar serviciile sociale municipale au avut grijă ca cei patru să aibă mâncare, acces la servicii medicale, iar copiii să fie înscriși într-o unitate de învățământ.

Multe clădiri abandonate, nepotrivite pentru cazare, dar ocupate ilegal de oameni fără adăpost, în Barcelona și în zonele învecinate, reprezintă un risc serios. Cu aproximativ un an în urmă, mai multe persoane au murit într-un incendiu la un depozit abandonat și ocupat de zeci de oameni fără adăpost la Badalona, o suburbie a Barcelonei.

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.