O persoană fără adăpost a fost găsită carbonizată, marţi dimineaţă, în Timişoara, de către un echipaj al ISU Timiş, iar o alta are arsuri de gradul I la membrele inferioare şi superioare, după ce acestea s-au încălzit cu mijloace improvizate de la care a pornit un incendiu.

Timiș: O persoană fără adăpost a fost găsită carbonizată în incendiu; o alta - arsuri de gradul I; cauza - un mijloc de încălzire improvizat

„ISU Timiş a fost alertat în urma apelului pe SNUAU 112 să intervină la un incendiu de vegetaţie uscată şi gunoaie diverse. La ajungerea forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta la un adăpost improvizat, de aproximativ patru metri pătraţi.

În urma incendiului au rezultat două victime, respectiv un bărbat de 42 de ani cu arsuri gradul I la membrele superioare şi inferioare şi o victimă, posibil de sex feminin, carbonizată", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi o ambulanţă SMURD cu trei subofiţeri, o ambulanţă SAJ cu medic, o autospecială de serviciu şi un ofiţer. Cauza probabilă a incendiului este folosirea unui mijloc de încălzire improvizat.

Şeful ISU Timiş, colonel Lucian Mihoc, afirma în cadrul colegiului prefectural de săptămâna trecută că la nivelul instituţiei a fost întocmită şi transmisă procedura privind prevenirea deceselor prin hipotermie.

„Principalele persoane vulnerabile sunt cele fără adăpost. În acest sens, patrulele efectuate de echipajele ISU Timiş se vor intensifica mai ales în locurile cunoscute a fi frecventate de astfel de persoane. Vom avea pregătite, împreună cu colegii de la Serviciul de Ambulanţă, ambulanţe de transport.

În funcţie de afecţiunile medicale ale persoanelor respective, vor fi transportate la UPU şi ulterior la adăpost sau direct la adăpostul pentru persoanele vulnerabile. Angajaţii noştri, dacă vor observa persoane fără adăpost, mai ales în cursul serilor, să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ca mai departe să intrăm pe procedură pentru salvarea lor", spunea Lucian Mihoc.

La nivelul judeţului sunt şase adăposturi pentru persoane vulnerabile, din care cinci în Timişoara şi unul în Lugoj. AGERPRES.

Citeste si:
De ce merită să investești într-o pompă de căldură aer-apă
De ce merită să investești...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.