Un bărbat în vârstă de 65 de ani, din comuna giurgiuveană Săbăreni, a murit în iunie 2021, după ce a căzut în fosa septică a primăriei din localitate. La șase luni de la tragedie, avocatul care reprezintă familia victimei susține că autoritățile „au clasat cauza pe omor ca și când uciderea din culpă nu ar exista în codul penal”. 

Noi date despre tragedia din Giurgiu, în urma căreia un bărbat a murit înecat în fosa septică din curtea unei primării

Nenorocirea s-a produs în data de 24 iunie. Bărbatul s-a dus să scoată bani de la bancomatul din curtea instituției și a plecat apoi în spatele clădirii ca să culeagă dude. Bucata de lemn care acoperea fosa a cedat sub greutatea sa. Cadavrul a fost descoperit din întâmplare de pompierii chemați să vidanjeze, care au observat o șapcă și o plasă lângă groapă.

„Polițiștii au identificat la faţa locului cadavrul unui bărbat de 65 de ani din comuna Săbăreni, judetul Giurgiu. În cauză se efectuează verificări pentru moarte suspectă", a declarat atunci purtătorul de cuvânt IPJ Giurgiu.

La șase luni de la incident, avocatul familiei victimei susține că acest caz este „tratat de către autorități ca și cum ar fi vrut să pună batista pe țambal”.

Familia vrea să ceară daune record

Conform avocatului Adrian Cuculis, după ce au investigat, polițiștii au clasat cauza pe „omor” ca și când uciderea din culpă nu ar exista în codul penal. Acesta a adăugat că a formulat plângere la procurorul ierarhic și că familia răposatului „are în vedere să ceară daune record pentru pierderea rudei lor în asemenea condiții îngrozitoare”.

„În mod evident prin extinderea cercetărilor către primaria Săbăreni, altele ar fi fost implicațiile. De precizat, fosa NU era asigurată sau îngrădită, iar după decesul bărbatului a fost betonată și refăcută toată gura de vizitare", susține avocatul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.