Mai multe centre de informare turistică din județul Gorj au fost făcute pentru a accesa fonduri europene, recunoaște chiar primarul din Alimpești. În localitățile în care au fost înființate nu a călcat picior de turist, iar dacă ar fi venit, nu ar fi avut cine să îi dea indicații, căci clădirile au lacătul pe uși. 

Investiții fără rost în centre turistice părăsite. Scopul: atragerea fondurilor europene

La Alimpești, o comună aflată la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Gorj, a fost inființat un centru de informare turistică în urmă cu șase ani, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro din fonduri europene. De atunci stă închis.

Pentru a putea accesa proiectul, localitatea trebuia să beneficieze de cel puțin un obiectiv turistic, astfel că autoritățile au inclus casa unui scriitor, care nu poate fi vizitată pentru că nu mai există.

„Nu prea vin spre informare turiştii, nu suntem într-o zonă tranzitată de cetăţeni care să întrebe ce ar putea vizita în împrejurimile localităţii", spune Victor Drăgulescu, primarul din Alimpeşti.

„Pentru punctaj a fost trecută o casă memorial, a poetului Ion Lotreanu. Avem acolo într-un sat mai îndepartat un vecin într-un sat care are o crescătorie de struţi, iar asta a contat cel mai mult", declară Victor Drăgulescu.

Ulterior, dat fiind că centrul de informare s-a dovedit o investiție inutilă, instituția a a primit o altă întrebuințare. La fel stau lucrurile și în localitatea Crasna, unde peste 10.000 de euro din fonduri europene au fost investiți în centrul de aici.

„În ultima vreme, din păcate, cu pandemia care există de un an şi ceva, nu am mai avut parte de turişti", mărturiseşte Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna, pentru Observator.

În Gorj există aproape 10 centre de informare turistică, dar cele mai multe sunt nefuncționale.

Citeste si:
Comună din România independentă energetic, facturi mai mici
Comună din România...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.