Restaurantele, cafenelele și barurile s-ar putea reînchide dacă rata de infectare din Capitală nu se va stabiliza rapid. Oficialii de la prefectură au spus că, între timp, vor fi mai multe controale, pentru a se asigura că regulile sunt respectate.

S-ar putea reînchide restaurantele din București

Autoritățile sunt decise să apeleze la scenariul în care restaurantele, cafenelele și terasele își vor pune lacătul pe ușă. Motivul este legat de rata de infectare mare, care aproape s-a dublat în ultimele 12 zile. De la 7,68, cât s-a înregistrat pe 1 octombrie, la 12,71 pe 12 octombrie. Totuși, o închidere a HoReCa a fost, pentru moment, amânată.

Cei din industria ospitalității au promis că în următoarele zile vor face așa încât în localurile lor să intre doar persoane cu schema completă sau care au trecut prin boală. Și controalele vor fi mai dese. De altfel, în Capitală, chiar aseară, a avut loc o astfel de acțiune în Centrul Vechi.

„N-am trecut de 1,5, nu se raportează la date ale INS, care sunt de acum mai mulţi ani, ci ne raportăm la datele care sunt la Evidenţa Populaţiei. Şi în realitate, ca să vă spun drept, populaţia Bucureştiului e mai mare, nu este nici măcar de 2.200.000”, spunea Ludovic Orban la începutul lunii octombrie.

„Cred că este o decizie rezonabilă să iei în considerare numărul real de locuitori în București și în mod evident nu avem 1,8 milioane. Să se ia în considerare o cifră reală și să se ia această decizie atunci când va fi cazul, adică atunci când se va depăși 1,5 la numărul real de locuitori. Acei operatori care vor fi nevoiți să închidă din nou sunt într-o dificultate majoră, pentru că nu mai pot rezista”, a declarat Dragoș Petrescu, președinte Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Reprezentanții HoReCa încă așteaptă ajutorul financiar promis de Guvern

Antreprenorii din industria ospitalității încă așteaptă granturile promise de Guvern și spun că multe restaurante vor pune lacătul pe ușă fără acest ajutor din fonduri europene, care pe hârtie au venit. Daniel Mischie, președinte HORA, a mărturisit că mai bine de 30% din industrie nu mai poate redeschide din cauza lipsei fluxurilor financiare.

Citeste si:
Mâncare expirată în mai multe restaurante din Poiana Brașov,...
Mâncare expirată în mai multe...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.