Avionul privat românesc Pilatus PC-12, cu numărul de înmatriculare YR-PDV, s-a prăbușit cu 156km/oră pe o clădire goală din Via Marignano, San Donato Milanesse, din Milano, Italia. Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul - afaceristul român Dan Petrescu - cinci adulți și un bebeluș. Aeronava decolase de numai câteva minute de pe aeroportul Milano Linate când s-a produs tragedia. Ultimul contact radio. 

Noi informații despre tragedia aviatică din Italia în care au murit opt persoane. Ultimul contact radio al aeronavei pilotate de Dan Petrescu cu aeroportul

Conform datelor preliminare, înainte cu 16 secunde de impact, avionul a început să piardă altitudine, coborând cu 25 de metri pe secundă, scrie Corriere della Sera. Din aceleași date reiese că pilotul a încercat să facă tot posibilul pentru a evita un dezastru. La ora 13:07, la trei minute după ce Dan Petrescu a decolat de pe aeroportul Milano Linate, aeronava s-a abătut de la traseul inițial. Sursa citată scrie că pilotul a transmis coordonate bizare turnului de control.

„De ce te-ai abătut din drum? Să eviți turbulențele?”, este întrebarea controlorului de trafic de pe aeroportul Linate.

„Nu”, a fost singurul răspuns al magnatului român aflat la manșa aeronavei.

Aparatul de zbor a dispărut de pe radar în mai puțin de un minut, fără semnale SOS și fără a cere să se întoarcă de urgență pe aeroport. Prognoza meteo arată că, în acel moment, în zonă ploua. Avionul s-a cufundat în norii joși și a început să piardă altitudine cu 16 secunde înainte de impact.

Două familii au fost distruse

În accident și-a găsit sfârșitul familia Petrescu, căci la bord, pe lângă Dan Petrescu, se aflau și soția, Dorotea Petrescu Balzat, și fiul de 30 de ani, Dan Ștefan Petrescu. Cea de-a doua familie distrusă este cea a managerului din Pavia, Filippo Nascimbene, care era însoțit în plimbare de soția sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, fiul lor, Rapahel, și mama tinerei, Miruna Anca Wanda Lozinschi.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Cine era Dan Petrescu

Dan Petrescu avea 67 de ani și deținea suprafețe mari de terenuri în București și în țară. Cele mai vizibile, în 2010, erau cele 15-20 de centre care includeau atunci și hipermarketurile Real, dar și alte galerii comerciale. El a început să facă afaceri în anii '80, după ce a terminat Politehnica. La scurt timp, a plecat în Germania, unde a început o afacere în domeniul auto.

Tot la acea vreme l-a întâlnit pe Ion Țiriac, cu care a început să colaboreze în tenis. După Revoluție, cei doi afaceriști s-au întors împreună în România și au continuat parteneriatul. În paralel, Dan Petrescu a început să clădească un imperiu în imobiliare și în industria auto.

Citeste si:
Actorul Christian Oliver și fiicele sale au murit. A avut loc un...
Actorul Christian Oliver și...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.