Un avion de mici dimensiuni, înmatriculat în România, s-a prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano. Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulți și un copil. Aparatul de zbor a plecat din București spre Milano în 30 septembrie.

Un avion privat înmatriculat în România s-a prăbușit la est de Milano

UPDATE: Potrivit Gândul, pilotul era Dan Petrescu, multimilionar care și-a făcut avere din imobiliare, despre care Ion Țiriac declara că este cel mai bogat dintre români.

El, împreună cu fiul și soția, călătoreau spre Olbia, Sardinia, acolo unde erau așteptați de mama afaceristului, la casa pe care o dețineau în localitate. Aeronova implicată în accident era achiziționată în anul 2015 de către Petrescu și Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București. Milionarul ar fi avut o avere de aproape 3 miliarde de euro.

Știre inițială

Aeronova, Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Milano Malpensa. După un tur de aeroport, s-a prăbușit într-o zonă rezidențială de la est de Milano.

La bordul acesteia se aflau 8 persoane, între care și un copil, conform milano.corriere.it. O parte dintre pasageri ar fi fost de naționalitate franceză. Conform primelor informații, avionul s-a prăbușit într-o clădire goală, în curs de renovare, folosită ca birouri și parcare pentru autobuze. Locuitorii din zonă au auzit un șuierat puternic, apoi o explozie, cauzată de impactul cu ultraușorul.

Flăcările au cuprins rapid clădirea cu două etaje din Via 8 Ottobre 2001, la colțul cu Via Marignano, situată la câțiva pași de sediul Eni din San Donato și de capătul de linie galbenă a metroului din Milano. Publicația citată susține că pilotul era român și că alături de acesta la bord se aflau soția, fiul lor și cinci prieteni.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.