Ministrul Afacerilor de Interne, Lucian Bode, a transmis luni că organizatorii protestului împotriva măsurilor privind combaterea COVID-19 de sâmbătă, din București, au primit 42 de sancțiuni în valoare de 48.400 de lei.

Ministrul de Interne: Organizatorii protestului anti-mască - 42 de sancțiuni în valoare de 48.400 de lei

"Vom mai avea şi alte sancţiuni aplicate atât participanţilor, cât şi organizatorilor; pentru că acesta îşi asumă. Amenzile până în acest moment sunt de 48.400 de lei. Organizatorii au fost sancţionaţi per total, am spus, 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei", a spus Bode, în faţa sediului MAI.

El a precizat că, cu toate că forţele de ordine au fost provocate, au fost stropite cu apă sau au fost lovite cu diverse obiecte, poliţiştii au reacţionat responsabil, profesionist şi la momentul potrivit, pe cei care s-au făcut vinovaţi de astfel de fapte i-au extras, i-au dus la secţie şi i-au sancţionat corespunzător.

"Vorbim despre opt astfel de persoane, doar în Municipiul Bucureşti. Am aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, legate strict de proteste, ele vor fi într-un număr mult mai mare, pentru că noi evaluăm imaginile şi în funcţie de cum identificăm persoane care încalcă legea, îi vom sancţiona. Cei opt au fost conduşi la secţie pentru că au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine şi au fost sancţionaţi contravenţional", a mai spus Bode.

El a arătat că sâmbătă au avut loc proteste în 19 judeţe şi Municipiul Bucureşti, la care au fost înregistrate aproximativ 18.000 de persoane, din care 3.000 la nivelul celor 19 judeţe şi 15.000 în Municipiul Bucureşti.

"Forţele de ordine au acţionat cu responsabilitate, cu profesionalism, chiar dacă am văzut că a stârnit multe discuţii în spaţiul public afirmaţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, care le mulţumea protestatarilor pentru că au protestat în siguranţă. Eu nu pot să mulţumesc unor oameni care nu respectă legea, însă, în acelaşi timp, am văzut în Bucureşti 15.000 de oameni care au ales să protesteze paşnic, în condiţiile în care aveam informaţii că în interiorul acestor 15.000 de oameni se află grupuri care îndemnau la acte de violenţă", a afirmat ministrul de Interne.

Citeste si:
Zelenski, noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: „Peste...
Zelenski, noi sancțiuni...

Bode a menţionat că, la sfârşitul săptămânii care s-a încheiat, MAI a acţionat cu peste 24.000 de efective, pe siguranţă publică, pe situaţii de urgenţă, pe zona de frontieră a migraţiei ilegale şi pe zona respectării măsurilor de protecţie sanitară. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.