În Piața Universității din București are loc sâmbătă un protest antiguvernamental, anti certificat verde COVID-19 și antirestricții organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Tot în această zi are loc altă manifestație cu revendicări similare în Piața Victoriei organizat de Legitima Apărare și Calea Neamului, împreună cu Starea de Libertate.

Proteste în București

UPDATE 21:36 Coloana de oameni a ajuns la Cotroceni. Mulți jandarmi au făcut un cordon pentru a-i ține pe protestatari departe de clădire.

UPDATE 21:05 Aproape 3.000 de oameni merg înspre Palatul Cotroceni de pe Calea Victoriei. În Piața Victoriei au mai rămas câțiva manifestanți, dar numărul e în scădere.

UPDATE 20:20 O partre dintre protestatari, alături de membrii AUR și liderul acestei formațiuni, au plecat în marș pe Calea Victoriei.

UPDATE 20:00 Protestele s-au unit. Oamenii prezenți, de toate vârstele, poartă mesaje diferite, toate împotriva măsurilor restrictive anti-COVID-19, dar și mesaje împotriva guvernării PNL, împotriva premierului Florin Cîțu, cât și a președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 19:19 Le facem recomandări să poarte mască celor 8.000.

UPDATE 19:01 Coloana de manifestanți a ajuns la Piața Romană.

UPDATE 18:42 De la Universitate spre Victoriei au plecat în marș peste 4.000 de persoane. În fruntea coloanei se află George Simion și alți parlamentari AUR. În Piața Victoriei protestează aproximativ 3.000 de oameni.

UPDATE 18:40 Aproape 4.000 de persoane la Universitate.

UPDATE 18:00 Alte aproximativ 2.000 de persoane protestează în Piața Victoriei.

UPDATE 17:05 „În Maramureș noi ne vaccinăm cu horincă”, este mesajul unui grup de la protestul organizat de AUR. Acum sunt circa 3.000 de persoane în Piața Universității.

UPDATE 17:40 Dacian Cioloș, președinte USR PLUS, a declarat despre proteste: „Pot să înțeleg nemulțumirea, dar, atâta vreme cât vaccinarea este voluntară, nu văd motivele protestelor”.

UPDATE Ora 16:25 Numărul protestatarilor a ajuns la aproape 400 de persoane. La manifestație sunt prezenți și copii, iar manifestanții au steaguri și vuvuzele.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți,” a spus copresedintele George Simion pe Facebook.

„Toți românii trebuie să iasă în stradă pe 2 octombrie: părinții care nu sunt mulțumiți de ce li se întâmplă copiilor, studenții care nu sunt primiți în cămine, cei care au primit facturi de două sau trei ori mai mari, românii care nu au unde să-și vândă marfa sau cei care sunt dați afară de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat, toți cei care s-au săturat de Florin Cîțu și de acest Guvern de incompetenți, ieșiți în stradă cu toții (…)Veniți la București, să terminăm cu sistemul”, a îndemnat liderul AUR.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2021 - 06 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.