Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, urmează să poarte o discuție cu reprezentanții din domeniul medical pentru a stabili dacă școlile vor rămâne în continuare deschise chiar dacă rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori.

Rămân sau nu deschise școlile la o rată de incidență de peste 6 la mia de locuitori

Sorin Cîmpeanu a anunțat că urmează să discute cu reprezentanții sistemului medical pentru a lua o decizie în legătură cu activitatea școlilor în localitățile în care incidența a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Vom avea pe parcursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) discuții cu toți cei care îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru – risc gestionabil vs. beneficii. Mai exact, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor”, spune Sorin Câmpeanu.

Elevii trec la orele online în localitățile care înregistrează o incidență peste 6

Ministrul Educației a menționat că majoritatea statelor din UE aplică principiul „școlile se deschid primele și se închid ultimele”. Momentan, școlile se bazează pe o singură regulă, în localitățile în care incidența depăeșeste 6 la mia de locuitori, unitățile de învățământ ar urma să treacă la orele online, cu excepția școlilor speciale, grădinițele și creșele.

„Primim foarte multe solicitări în acest sens. Sunt convins că toți cei îndreptățiți să se pronunțe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectivă educațională, cât și din perspectivă sanitară. Până vineri va trebui să anunțăm cât de poate de clar care sunt regulile – dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim noi, cei din Educație, dacă cei din domeniul sanitar sunt de acorde, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”, adaugă Cîmpeanu.

Citeste si:
Cioloș: Ne trebuie măsuri prin care să limităm răspândirea...
Cioloș: Ne trebuie măsuri...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Rata de infectare în București crește tot mai mult cu fiecare zi. Astăzi în Capitală a fost înregistrată o incidență de peste 6 la mia de locuitori. Potrivit autorităților, Bucureștiul ar urma să introducă restricții de noapte.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.