Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, urmează să poarte o discuție cu reprezentanții din domeniul medical pentru a stabili dacă școlile vor rămâne în continuare deschise chiar dacă rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori.

Rămân sau nu deschise școlile la o rată de incidență de peste 6 la mia de locuitori

Sorin Cîmpeanu a anunțat că urmează să discute cu reprezentanții sistemului medical pentru a lua o decizie în legătură cu activitatea școlilor în localitățile în care incidența a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Vom avea pe parcursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) discuții cu toți cei care îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru – risc gestionabil vs. beneficii. Mai exact, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor”, spune Sorin Câmpeanu.

Elevii trec la orele online în localitățile care înregistrează o incidență peste 6

Ministrul Educației a menționat că majoritatea statelor din UE aplică principiul „școlile se deschid primele și se închid ultimele”. Momentan, școlile se bazează pe o singură regulă, în localitățile în care incidența depăeșeste 6 la mia de locuitori, unitățile de învățământ ar urma să treacă la orele online, cu excepția școlilor speciale, grădinițele și creșele.

„Primim foarte multe solicitări în acest sens. Sunt convins că toți cei îndreptățiți să se pronunțe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectivă educațională, cât și din perspectivă sanitară. Până vineri va trebui să anunțăm cât de poate de clar care sunt regulile – dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim noi, cei din Educație, dacă cei din domeniul sanitar sunt de acorde, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”, adaugă Cîmpeanu.

Rata de infectare în București crește tot mai mult cu fiecare zi. Astăzi în Capitală a fost înregistrată o incidență de peste 6 la mia de locuitori. Potrivit autorităților, Bucureștiul ar urma să introducă restricții de noapte.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Elevii nu vor trece la școala online din cauza...
Cîmpeanu: „Elevii nu vor...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.